Kaupunkiuutiset

Hilkka Roisko puheenjohtajaksi Hämeen rahastoon

Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto on valinnut uudeksi puheenjohtajaksi kasvatust. tohtori Hilkka Roiskon Hämeenlinnasta. Hilkka Roiskolla on pitkä kokemus Hämeen rahaston työskentelystä. Hän on monipuolinen tieteen ja taiteen kuluttaja ja toimija. Hilkka Roisko on vuonna 1960 perustetun Hämeen rahaston 13. puheenjohtaja.

Hämeen rahaston varapuheenjohtajaksi on valittu varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén.

Hoitokunnan muita jäseniä ovat muusikko Mari Kaasinen-Paaso, museonjohtaja Kati Kivimäki, kehitysjohtaja Ilkka P. Laurila, varatuomari Kristiina Rintala, toimitusjohtaja Ilkka Ruohola, kasvatust. tohtori Timo Sinivuori, kustantaja Saara Tiuraniemi ja amanuenssi Päivi Viherluoto.

Hämeen rahaston asiamiehenä toimii opettaja, kirjailija Taija Tuominen ja sihteerinä tradenomi Iida Honkanen.

Hämeen rahasto on yksi Suomen Kulttuurirahaston 17 maakuntarahastosta. Hämeen rahasto tukee Kanta-Hämeen maakunnan alueella tehtävää kulttuurityötä ja tieteellistä tutkimusta jakamalla yli puolen miljoonan euron verran apurahoja kerran vuodessa. Lisäksi Hämeen rahasto jakaa myös oman kulttuuritoiminnan määrärahan ja palkinnon.

Seuraava apurahojen hakuaika on 10.1.–10.2.2017.

Hämeen rahasto muodostuu yleisrahastosta sekä lahjoituksiin ja testamentteihin perustuvista nimikkorahastoista. Nimikkorahastoista jaetaan apurahoja lahjoittajien toivomiin käyttötarkoituksiin. Hämeen rahasto pyrkii mahdollisimman suuriin apurahoihin, jotka mahdollistavat keskittyvän työskentelyn niin tieteessä kuin taiteessa.

Rahaston toiminta ja päätöksenteko on itsenäistä sekä puolueista, etujärjestöistä ja instituutioista riippumatonta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset