Kaupunkiuutiset

Hinku aloittaa jo liigapelit

HPK:n maalivahti Nathan Lawson ja laitahyökkääjä Philippe Cornet ovat odottaneet jo malttamattomina, että oikeat pelit alkaisivat. Enää ei Liigan starttia tarvitsekaan odottaa kuin reilu viikko.

– Harjoituspeleihin on joskus vaikeaa keskittyä pitkällä treenijaksolla. Kun Liiga alkaa, peleillä on taas merkitystä, Lawson sanoo.

Kanadalaiset tulivat Euroopasta omia teitään Hämeenlinnaan, Lawson Itävallasta ja Cornet Norjasta. Toisiaan he eivät tunteneet aiemmin.

Molemmat kertovat saaneensa Suomessa ja HPK:ssa pelaamisesta vinkkejä maanmiehiltään.

– Ystäväni Kurtis McLean sanoi, että Hämeenlinnan on hieno paikka ja HPK olisi minulle hyvä mahdollisuus. Hänellä oli vain hyvää sanottavaa Suomesta, ja hän rohkaisi minua tulemaan tänne, Lawson kertoo.

– Sama juttu minulla. Josh Green sanoi, että HPK olisi minulle hyvä paikka ja mahdollisuus, ja Hämeenlinna ehkä paras kaupunki pelimatkojen kannalta, Cornet kertoo.

McLean pelasi vuosia sitten Raumalla, nyt hän jatkaa uraansa Wienissä. Green pelaa nykyisin Kouvolassa.

Lawsonin mukaan Itävalta oli hänelle hyvä siirtymävaihe AHL:stä eurooppalaiseen kiekkoiluun. Cornet kuvailee Norjan-vuottaan samanlaiseksi totutteluaskeleeksi uuteen maanosaan. Suomessa kaksikko ei ole enää kokenutkaan kulttuurisokkeja. Vain kieli tuntuu heistä oudolta ja erilaiselta.

– Kaikki, kuten ruoka ja muut asiat, ovat standardeja, ja kieleenkin varmaan vielä totumme, Lawson naurahtaa.

– Muuten on kaikki hyvin, paitsi se, että täällä on satanut paljon. Kolme ensimmäistä viikkoa satoi koko ajan. Nyt on kyllä jo ollut hieno sää, Cornet siristelee silmiään syyskuun auringossa.

Lawsonin perhe, vaimo sekä esikoulua käyvä tytär ja yksivuotias poika, tulivat Hämeenlinnaan isän mukana. Koko perheen voimin he ovat tutustuneet uuteen kotikaupunkiinsa. He ovat kävelleet ympäriinsä ja viettäneet muun muassa kivan iltapäivän linnalla.

– Aulangon puistossa olemme käyneet retkellä. Täällä on paljon metsää, jossa voi kävellä, se on rentouttavaa ja rauhoittavaa Kävimme myös lasten sisähuvipuistossa, viikonloppuisin olemme osallistuneet festareille, ja yhtenä päivänä olimme kalastamassakin. Tyttäremme on pitänyt kovasti kaikesta täällä, Lawson kertoo.

Myös Cornetin tyttöystävä on muuttanut Hämeenlinnaan.

– Me emme ole käyneet katsomassa lasten juttuja. Olemme kierrelleet ympäri kaupunkia, muun muassa antiikki- ja kierrätyskaupoissa. Emme osta mitään, kuljemme vain ympäriinsä, Cornet nauraa.

Molemmat kertovat piipahtaneet läheistensä kanssa muutaman kerran Helsingissä, koska sinne on helppo hurauttaa autolla. Lawsonit ovat tutustuneet myös Korkeasaareen.

Suomen kieltä kaksikko kertoo muutaman sanan oppineensa, esimerkiksi kohteliaisuudet ja pienet lukusanat ovat jo hallussa.

– Joukkueessa kaikki osaavat puhua englantia. Jotkut heistä ovat vähän ujoja, mutta kun heidän kanssaan puhuu kahden kesken, he kyllä juttelevat meille hyvin englanniksi.

Muutenkin tämän kauden HPK saa kanadalaisilta kehuvia arvioita.

– Meillä on lahjakkaita pelaajia, jotka tekevät kovasti töitä. Puolustus on hyvä, ja joukkueella on tietty identiteetti. Homma on parantunut peli peliltä, ja jos teemme kaikki pienetkin asiat oikein, menestystä varmasti tulee, Cornet uskoo.

Cornet on tehnyt harjoituspeleissä hienoja maaleja, mutta hän ei aio kauden aikana miettiä pisteidensä määrää. Hän sanoo tekevänsä vain lujasti töitä ja luottavansa, että se kantaa hedelmää.

– Tehtäväni on kyllä tehdä maaleja, ja yritän olla snaipperi, mutta lisäksi yritän vähän kaikkea, kuten taklaamista. Ensi sijassa olen puolustava pelaaja, hän sanoo.

Lawsonia valmentaja Antti Pennanen kehuu hyväksi mailapelaajaksi. Mies itse on samaa mieltä.

– Hauskin asia on pelata kiekkoa ja osallistua peliin. Aion tehdä kauden aikana kuusi pistettä ja yhden maalin. Jäähyjä otan kymmenen mailani takia, hän velmuilee.

Työpariaan Emil Larmia Lawson kuvailee paljon töitä tekeväksi nuoreksi molariksi, joka haluaa oppia joka päivä uutta ja jolla on mahdollisuudet vaikka mihin. Kaiken hyvän omaksuminen ottaa kuitenkin aikansa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset