Kaupunkiuutiset

Hinuri saapuu majakat heiluen

Puhelulla oman vakuutusyhtiön ympäri vuorokauden toimivaan autohätäpalveluun pääsee jo alkuun. Samalla selviää, mitä kustannuksia on vielä tiedossa, ja mitkä niistä oma vakuutus kattaa.

Auton hinaus ja kyyti kotiin on joka tapauksessa ensisijaisesti hoidettavien listalla. Muutamamaan perusasiaan, jotka saattavat hätääntyessä unohtua, on kuitenkin syytä kiinnittää huomiota.

Hinauskuljetus J. Palmin yrittäjä Pertti Salminen kertoo aika usein käyvän niin, että apua tarvitsevalla ei ole tarkkaa kuvaa sijainnistaan. Tämän vuoksi hinauspalvelulle annetut ajo-ohjeet saattavat olla epämääräiset.

– Etäisyydet vääristyvät usein moottoritielle jäädessä. Vähän matkan päässä kaupungista saattaa olla todellisuudessa 35 kilometriä. Ajatuksissaan ajanut asiakas ei ole varma, onko hän ohittanut koko kaupunkia.

Maamerkeistä on monesti apua, mutta pelkkä ”tässä on ramppi lähellä” ei välttämättä sano hinausautonkuljettajalle vielä mitään. Varsinkaan, jos pimeässä seisovassa autossa ei ole enää virtaa hätävilkun pyörittämiseen.

– Lypsämme kyllä tiedon, mistä asiakas on tulossa ja mihin menossa. Sijainti selviää nykyään takavuosia nopeammin, navigaattorien yleistymisen ansiosta.

Lähimpään korjaamoon

Salmisen mukaan puheluin jälkeen apua kannattaa odottaa autossa, eikä lähteä pomppimaan vilkasliikenteisen tienvarteen esimerkiksi rengasta vaihtamaan.

– Korkeintaan kannattaa käydä varoituskolmio laittamassa.

Avun saapuessa ajoneuvo viedään vakuutuskorvausehtojen mukaisesti lähimpään korjaamoon, mikäli sitä ei voida korjattua paikan päällä. Yleensä viikonloppuisin ei, korjaamot ovat auki pääsääntöisesti arkisin.

Hinauksesta lasku lähtee suoraan vakuutusyhtiölle, mutta esimerkiksi taksikyydistä on haettava vakuutusyhtiöltä korvauksia jälkikäteen.

Hinausautonkuljettajan työ on asiakaspalvelua, jossa varmasti tulee vastaan kaikenlaista. Useimmiten perillä odottaa kuitenkin helpottunut asiakas.

– Eräs pimeässä odotellut nainen hihkui, että ihanaa, kun alkoivat majakat heilua, Salminen hymyilee.

Salmisen luotsaama yritys kuuluu valtakunnalliseen Falck-ketjuun. Ketjun 50 yksityisyrittäjää saavat noin 100 000 hinaustilausta vuodessa.

– Pystymme hinaamaan niin henkilöautot ja veneet kuin raskaskaluston. Tarvittaessa heitämme asiakkaan juna-asemalle tai vaikka kotiovelle asti, jos hän asuu lähellä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset