Kaupunkiuutiset

Hippaloilla on juhlahumua

Lasten taidefestivaali Hippalot juhlii tänä kesänä 40 vuottaan. Miniteatteria luotsanneen Kauko Soirilan ajatuksista lähtenyt Lastentapahtuma Aulangolla polkaistiin käyntiin vuonna 1978. Vuosien varrella festivaali siirtyi keskiaikaiseen linnaan ja sai nimekseen Hämeen linnan lastentapahtuma. Vuonna 2003 festivaali nimettiin Hippaloiksi ja Verkatehtaalle se muutti vuonna 2007.

– On hirvittävän suuri onni, että täällä on ollut Kauko Soirilan kaltaisia ihmisiä, jotka ovat ajaneet lastenkulttuuria eteenpäin, nuoriso- ja lastenkulttuuripalveluiden palvelupäällikkö Noora Herranen sanoo.

– Nyt kun teema ovat juhlat, ohjelmassa on poimintoja historiasta. Gommi ja Pommi ovat esiintyneet festivaaleilla useita kertoja, ranskalainen Véló Théatren Postman oli 1990-luvun kohokohtia ja Teatteri Hevosenkengän Kummituskekkerit oli 2000-luvun suosikki.

Elokuun 3. päivänä alkavilla festivaaleilla on runsaasti ohjelmaan perheen pienimmille. Tarjolla on muun muassa Vauvasirkus Origon ja Pensaan Pupu Papu Pöön esitykset, joihin liittyvät myös työpajat. Taaperoille on tehty oma näyttely, moniaistinen elämystila Tuntupolku ja Gallerian valtaavat Tampereen Dinolandian saurukset.

Työpajakattaus on juhlavuoden kunniaksi erityisen runsas. Menneiden vuosien suosikeista ovat mukana Vegepotretti- ja Karkkitehtuuria -työpajat. Muissa pajoissa opetellaan diskotanssia, tutustutaan kemian ihmeisiin, tehdään kunniamerkkejä sankareille ja hulvattomia party-asusteita itselle.

Verstas-näyttämöllä nähdään aikuisille suunnattu Taaperosuihku, joka on Vauva-foorumin keskustelujen pohjalta koottu esitys.

Arx-talon edustan Leikki100-pihalla ajetaan polkuautoilla, tutustutaan perinneleikkeihin ja otetaan karusellikyydit. Hippalojen maksuttomat konsertit ovat vuosi toisensa jälkeen olleet suosittuja. Torstaina Hippo-lavalla nähdään Gommi ja Pommi ja perjantaina telkkarista tutut Tuomo ja Nalle.

– Laadukasta, uutta lastenmusiikkia on todella vaikea löytää, mutta nyt meillä on tarjota sellaista, Herranen lupaa.

– Lauantaina lavalla on helsinkiläinen The Bätmans ja sunnuntaina kovassa nosteessa oleva tamperelainen Höpinätötterö.

Festivaalin ikääntyessä sen kävijät alkavat olla yhä nuorempia.

– Tämä kehitys on tapahtunut jo vuosia sitten, Herranen kertoo.

– Suurin kävijäkunta on 3-6 -vuotiaita, mutta kyllä ulkokonsertteihin sekä iltaohjelmiin saadaan mukaan myös 10-vuotiaita.

Hippalot 3-6.8. Verkatehtaalla. Koko ohjelma www.hippalot.fi

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset