Kaupunkiuutiset

Historiallista pörinää ja ärjyntää moottoriradalla

Perinteikäs Historic Grand Race kisataan jälleen 16.–17. elokuuta Hämeenlinnassa Ahvenistolla. Toistasataa nostalgista kilpuria pörrää tositoimissa. Kilpailu on kokemisen arvoinen autokilpailuelämys Pohjoismaiden vanhimmalla asvalttimoottoriradalla.

Ohjelmassa on 16 historiallisten rataluokkien kilpalähtöä harjoituksineen ja aika-ajoineen. Viikonlopun aikana mitellään pohjoismaisista mestaruuspisteistä sekä kansallisista sarjapisteistä.

Molempina päivinä harjulla on yli 30-vuotiallle harrasteajoneuvoille parkki, johon yleisökin pääsee. Myös molempina päivinä radalla paraateissa nähdään ajoneuvoharrastajien klassikkoautoja ja -moottoripyöriä. Lisäksi veteraanikilpamoottoripyörät tuovat oman tunnelmansa entisaikoja kunnioittavaan moottoriurheilujuhlaan näytöslähdöissään.

– Nähtävää on ja ääntä on. Pörisevä joukko Mini 1000- ja ärjyviä Roadsport V8 -kilpa-autoja ajaa molempina päivinä joko kisaa tai aika-ajoja. Luokkia on monia noiden kahden luokan väliltä, peräti 16 yhteensä. Kilvanajon nostalgia on käsin kosketeltavissa ja nähtävissä taas kerran suomalaisen autourheilun pyhätössä, tiedotuspäällikkö Timo Nousiainen sanoo.

– Historic Grand Race ajetaan jo 24. kerran, joten kyse on jo kansallisesta perinneviikonlopusta, kehaisee Timo Nousiainen.

Vuonna 1990 perustetun Historic Race Finland ry:n tehtävänä on vaalia historiallisten kilpa-autojen harrastusta sekä järjestää historiallisten autojen ratakilpailuja.

Yhdistys masinoi vuosittain kahdeksan osakilpailua käsittävän Gulf Historic Race Cup -ratasarjan. Kauden päätapahtuma, Historic Grand Race Hämeenlinnan Ahvenistolla on yksi Suomen suurimmista asvalttiratakilpailutapahtumista ja se järjestetään tänä vuonna 24. kertaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset