Kaupunkiuutiset

HJS-leirissä ollaan rauhallisia vaikeasta alkukaudesta huolimatta

Sensaatiomaisesti kaksi sarjanousua kahdessa vuodessa tehnyt Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue on tällä kertaa kovan haasteen edessä, kun se pelaa Suomen Palloliiton sarjatasolle Kakkosessa. Sarjataulukko ei mairittele hämeenlinnalaisia, sillä koossa on yhdeksästä pelistä vasta yksi voitto ja tuloksena sarjataulukon jumbosija. HJS-leirissä ollaan kuitenkin rauhallisia ja ymmärretään, että asioita tehdään koko ajan parempaan suuntaan pitkällä tähtäimellä. Paniikkinappulaa ei ole syytä painaa. HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen näkee kaudessa paljon hyvää.

– Haluamme pelata rohkeaa pallollista peliä ja se linja pitää. Meillä on tälle sarjatasolle paljon debytantteja, mutta olemme osoittaneet, että paikalliset nuoret omat kasvatit pystyvät pelaamaan tällä tasolla. Jatkossa meidän on opittava paineen alla tekemään oikeita ratkaisuja, jotta vastustaja ei pääse rankaisemaan näistä tilanteista liian helposti.

 

HJS teki ennen kauden alkua yhteistyösopimuksen liigaseura Tampereen Ilveksen kanssa. HJS:n peleissä on nähty keskimäärin kaksi Ilveksen lainapelaajaa. Yhteistyö on tuonut HJS:lle tärkeitä lisäpalasia pelaajarinkiin, mutta tämä on nähty erittäin hyvänä asiana myös Ilves-leirissä. Nuorille huippupelaajille, jotka eivät saa peliaikaa Veikkausliigassa, saadaan näin hyvää kokemusta ja riittävän kovia pelejä miesten tasolla. HJS:llä on farmisopimus myös toiseen suuntaan, sillä muutamia pelaajia on pelannut Kolmosessa pelaavan Janakkalan Pallon riveissä.

 

HJS-leirissä uutisoitiin myös henkilövaihdoksia kesäkuun alussa. HJS:n miesten joukkue vahvistuu jatkossa siten, että HJS ry:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman siirtyy edustusjoukkueen toiminnanjohtajaksi. Valmentaja Hakanen näkee asian erittäin positiivisena.

– Kakkosen sarjatasolla vaatimuksia on paljon ja pelkällä talkootyöllä ei pitkässä juoksussa asioita voida hoitaa hyvällä tasolla. Tämä on todella tervetullut muutos ja koko HJS-perheen kannalta luonnollinen jatke hyvälle työlle, jota seurassa on tehty. Näin myös taataan se, että pystymme satsaamaan yhteistyökumppaneiden hakemiseen ja myyntityöhön entistä systemaattisemmin.

HJS järjesti hienon tapahtuman 15. kesäkuuta, kun koko seura oli mukana HJS-päivässä, jonka päätteeksi pelattiin Kakkosen sarjaottelu HJS-GrIFK. Paikalle oli saapunut peräti 1728 katsojaa, joka on valtavan hieno lukema tälle sarjatasolle. Samalla se on osoitus siitä, että tässä Hämeenlinnassa sykkii sydän jääkiekon lisäksi myös paikalliselle jalkapallolle. Ottelu päättyi vieraiden 0-1 voittoon, mutta tuomarivirheen takia HJS teki ottelusta protestin. Palloliitto hyväksyi protestin ja tuloksena on varsin harvinainen tuloksen mitätöinti ja uusintaottelu.

Kaupunkiuutisten mennessä painoon ei vielä ollut tietoa HJS:n tämän tiistain ottelun lopputuloksesta, jossa kotijoukkue kohtasi Kaurialan illassa Käpylän Pallon. Otteluraportit löytyvät HJS:n nettisivuilta osoitteesta hjs.fi.

HJS:n seuraava kotiottelu pelataan 21. heinäkuuta klo 17, kun vieraaksi astelee kovakuntoinen FC Honka Akatemia.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset