fbpx
Kaupunkiuutiset

HJS vaalii yhteisöllisyyttä

Kari Karppinen

HJS Akatemian alaisuudessa pelaava miesten edustusjoukkue nousi viime kauden päätteeksi jalkapalloilun Kakkoseen. Hämeenlinnalaisuutta vaaliva seura sai nousun myötä eteensä uusia haasteita taloudesta alkaen.

– Joukkue meillä on jo kasassa, mutta rahaa tarvitaan vielä lisää. Urheiluseurojen varainkeruussa on etsittävä koko ajan uusia keinoja, sillä yritykset eivät enää maksa logon painamisesta kausiohjelmaan. Maailma on muuttunut, sen myötä seurojenkin on uudistuttava, HJS Akatemian puheenjohtaja Tomi Uusitorppa sanoo.

Puheenjohtaja korostaa voimakkaasti paikallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä vastavuoroisuuden periaatetta seuran varainhankinnassa.

– Haluamme mukaan paikkakunnan yrityksiä, mutta tarjoamme myös vastiketta. Koko ajan on kehitettävä toimintaa niin, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Vastikkeetonta rahaa ei ole jaossa, Uusitorppa tietää.

Uusitorppa muistuttaa myös siitä, että tällä sarjatasolla puhutaan amatööriurheilusta ilman palkkioita. Myös seuran aktiivit tekevät töitä talkoopohjalta.

– Tavoitteemme on tarjota mahdollisimman laadukas arki hämeenlinnalaisille jalkapalloilijoille. On silti ymmärrettävää, että yritykset haluavat usein tukea erityisesti lasten liikuntaa. Näin sen pitääkin olla.

HJS:n edustusjoukkueen osalta varainhankinta tarkoittaa tällä kaudella muun muassa oman gaalaillan järjestämistä, golfin yritystapahtumaa, cateringpalveluja otteluissa, sekä esimerkiksi aamujumpan järjestämistä seuraa tukevissa yrityksissä.

– Viime kaudella meillä oli melko vähän paikallisia tukijoita, mutta haluamme tähän muutoksen, sillä seuramme pyrkii kaikin voimin rakentamaan HJS:stä meidän kaikkien hämeenlinnalaisten juttua.

Tomi Uusitorppa pohtii myös sitä, että junioripuolen tuhannessa harrastajassa ja heidän lähipiiriinsä kuuluvissa ihmisissä on valtava voimavara, joka pitäisi saada ainakin osin mukaan ”yhteiseen juttuun”.

– Seuratyössä ei ole koskaan liikaa aktiivitekijöitä. Uusi ihmisten löytäminen on onnenpotku. Tämän talven aikana olemme muutamia löytäneet, muun muassa gaalaillan käytännössä toteuttavan Jaana Ahlholmin. He ovat kullanarvoisia osaajia, Uusitorppa sanoo.

HJS:n edustusjoukkueen harjoitusringissä on vielä 25 pelaajaa, josta valmennusjohto tiivistää ryhmän lähitulevaisuudessa noin 20 pelaajan joukkueeksi.

Talvikausi on ollut tähän saakka olosuhteiden puolesta vähintään hankala, sillä Pullerin lämmitettävä tekonurmikenttä ei ole toiminut odotusten mukaisesti – liukkaus on haitannut ja harjoitusotteluita on peruttu.

– Olosuhdeongelmia on tietysti monella seuralla, mutta hanalakasi tämä talvikausi muotoutui, Uusitorppa sanoo.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ja Tampereen Ilveksen Veikkausliigajoukkueen välille solmittiin yhteistyöseurasopimus, joka mahdollistaa Ilveksen liigaringissä olevien junioripelaajien pelaamisen myös Kakkosen otteluissa HJS:n paidassa. Sopimus kattaa vain Ilveksen liigaryhmässä olevat juniori-ikäiset pelaajia. Sopimus mahdollistaa myös HJS:n pelaajien harjoittelemisen Tampereella

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen on mielissään nyt solmitusta yhteistyösopimuksesta:

– Haluamme tarjota omille pelaajillemme mahdollisimman ammattimaiset olosuhteet ja harjoitusympäristön täällä Hämeenlinnassa, mutta yhteistyö Ilveksen kanssa antaa meille mahdollisuuden täydentää omaa pelaajarinkiämme tarvittaessa laadukkailla nuorilla, eteenpäin pyrkivillä pelaajilla.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset