Kaupunkiuutiset

HJS:n Lauri-duo tuo peliin omat mausteet

Hämeenlinnan Jalkapalloseura hävisi neljännen peräkkäisen ottelun jalkapalloilun Kakkosessa, mutta suunta on nousujohteinen.

HJS:n keskikentällä hääri mielenkiintoinen Lauri-kaksikko: päävalmentaja Hakanen ja juniori Kesti.

15-vuotias Lauri Kesti on paikallisen jalkapalloilun suurlupaus. Hän pelasi lauantaina 0–1-tappiopelissä FC Kiffeniä vastaan kauden kolmannen täyden pelin alusta loppuun.

– Oli parempaa pelaamista kuin kaksi ensimmäistä kotimatsia. Mielestäni se oli meidän paras kotimatsi. Tosi ikävää, että olemme hävinneet kaikki pelit. Meidän valmistautuminen kauteen oli hyvä. Ei ole hyvä, että kausi on alkanut neljällä tappiolla, Kesti sanoi.

Kesti kokeili miesten peleissä jo viime kaudella yhdessä matsissa, jossa hän tuli vaihdosta viheriölle.

– Kakkosen vauhti on kova. Tempo on paljon kovempaa kuin oman ikäisissä. Peli on myös paljon fyysisempää. Silti kentällä ei ole hirvittänyt, Kesti tuumii.

Lauri Kesti on voittanut valtakunnallisissa taitokilpailuissa SM-kultaa.

Hän on myös esiintynyt nuorisomaajoukkueissa.

– Vahvuutenani on pallonkäsittely ja kuljetukset. Fyysisyyttä pitäisi saada lisää. Tavoitteena on se, että pääsen selkeästi avauskokoonpanon pelaajaksi ja pelaamaan paljon. Sitä kautta kehittyykin, Kesti sanoo.

Kesti on ollut HJS:n keskikentällä oikealla laidalla.

– Mukava on ollut pelata oikealla. Olen oikeastaan aina pelannut oikeaa pakkia ja linkkiä, Kesti sanoo.

Hämeenlinnassa koko ikänsä asunut Kesti on ollut aina HJS:n pelimies.

– Kolme vuotta sitten piipahdin puoli kautta HJK:ssa, kun se oli silloin yhteistyöseura, Kesti sanoo.

 

Keskiviikkona 33 vuotta täyttävä Hakanen teki 70 minuutin esiintymisen keskikentän keskustassa Kiffeniä vastaan.

– Oma peli maistui. Haimme tuoreita jalkoja ja yritimme rauhoittaa pallolisen pelin rakennetta. Omaa peliä haimme monipuolisemmaksi ja rauhallisemmaksi, Hakanen perusteli omaa pelaamistaan.

Hakasen mukaan kauden kaksi ensimmäistä peliä olivat nimenomaan pelillisesti vaikeampia.

– Viimeiset kaksi peliä on ollut hyvää jalkapalloa. Teimme niitä asioita kimpassa, mitä haimmekin. Se ei vielä johtanut parempaan tulokseen, mutta sekin päivä vielä tulee, Hakanen vakuutti.

HJS:n topparipari Paavo Ahola ja Markus Joenmäki oli sivussa, kun Ahola kärsii nilkkavaivasta ja Joenmäki oli kuumeinen. Ilves-lainat Mikael Almen ja Roope Huhtala täyttivät toppariduon tontin hyvin.

Hakanen kaipaa maalintekijää, sillä ratkaisijanviitta on tarjolla.

– On löydyttävä pelaajia, jotka haluavat päättää tilanteita. Se vaatii päättäväisyyttä. On pystyttävä ohittamaan vastustaja. Jos ei koskaan pysty ohittamaan, linja on puhkottava syöttämällä. Sitä peliä meidän on parannettava tosi paljon.

– Linjan murtaminen onnistuu joskus henkilökohtaisella suorituksella tai kombinaatiolla, niitäkin oli nyt muutamia. Välillä pallo tahtoo karata ratkaisuhetkillä tai veto jää löysäksi. Asia ei parane selittelemällä, Hakanen sanoi.

Hakasen mielestä HJS:n pelissä oli hyviä aihioita, mutta loppuratkaisut eivät olleet tarpeeksi laadukkaita.

Hakasen mielestä Kakkosen taso ei ole yllättänyt.

– Pelasimme talvella Kakkosen ryhmiä vastaan. Välillä oli samoissa asioissa haastetta, mitä on ollut alkukaudellakin. Välillä onnistuttiin hyvin, kun ei ollut tulospainetta. Silloin oli helppo antaa mennä, rullata ja nauttia jalkapallosta.

– Silloin tulos ei mennyt kenellekään niin isosti ihon alle. Nyt koetellaan eri tavalla. En tiedä, onko taso yllättänyt jonkun pelaajan. Päivästä ja pelistä toiseen on löytynyt uusia pelaajia, jotka ovat saaneet hommasta kiinni, Hakanen vakuuttaa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset