Kaupunkiuutiset

Houkutteleva kaupunki lentopallotytöille

Hämeenlinna on houkutteleva opiskelupaikka lentopalloa harrastaville tytöille. Yläasteen jälkeisissä opinnoissa he saavat tukea Koulutuskuntayhtymä Tavastian urheiluakatemiasta sekä opiskeluun että lajin harrastamiseen.

Lentopallo on urheiluakatemiassa yksi laji muiden joukossa. Tänä keväänä akatemia on ensimmäistä kertaa valittavana hakijoille suoraan yhteishaussa. Aiemmin sinne on pitänyt hakea erikseen.

Lajivalmennuksen järjestää Hämeenlinnan lyseo kunkin lajin omien valmentajien vetämänä, ja esimerkiksi aamuharjoituksista opiskelija saa kursseja suoritetuksi.

Lapinlahdelta kehittymään

Yksi muualta Hämeenlinnaan tullut lentopallojuniori on lapinlahtelainen 17-vuotias Sini Nousiainen. Hän on pelannut TT-Volleyssa jo kaksi kautta.

– Peruskoulun jälkeen omalla paikkakunnalla ei ollut sellaista joukkuetta, jossa olisin voinut pelata. Halusin opiskella ja jatkaa harrastusta, joten päätin hakea Hämeenlinnaan, meijerioppilaitoksessa opiskeleva Sini kertoo.

Meijerikoulu ei liity urheiluakatemiaan, ja aamutreenit ovat olleetkin Sinin mukaan vähän hankalia, mutta muuten kaikki on mennyt hyvin.

– Olen viihtynyt Hämeenlinnassa, mutta kotona pääsen käymään harvoin. Nopeasti totuin kaikkeen uuteen, kun sain heti kavereita, hän kertoo.

Tulevaisuudessa Sinillä on tavoitteena pääsy pelaamaan mestaruusliigaa HPK:ssa. Ennen kaikkea hän haluaa nyt kehittyä pelaajana hyvässä valmennuksessa.

Eurasta HPK:hon

Libero Eveliina Rautiainen, 19, sai kesken syksyn kutsun tulla Eurasta pelaamaan HPK:hon.

– Kun Hämeenlinnasta soitettiin, olin niin iloinen, että onnenkyyneleitä tuli. Koulu oli ajatuksissa silloin vähän toissijaisena, mutta haluan kuitenkin hoitaa sen hyvin. Opiskelun ja pelaamisen yhdistäminen on onnistunut urheiluakatemiassa hyvin, abivuotta lyseossa käyvä Eveliina kertoo.

Urheiluakatemiassa suhtaudutaan pelien takia tuleviin poissaoloihin suopeasti, ja muutenkin urheilijoita kannustetaan eteenpäin. Myös lyseon lentopallovalmentajaa Sanna Heinoa Eveliina kehuu kovasti.

– Sanna on mukava ja osaava valmentaja. Ja kun olin loukkaantuneena, kaikki olivat huolissaan ja järjestivät koulussa apua liikkumiseen, hän kiittelee.

Eveliinaa vakuuttaa viihtyvänsä Hämeenlinnassa niin hyvin, että hän haluaa jäädä myös lukion jälkeen paikkakunnalle opiskelemaan.

Sekä Sini että Sanna ovat molemmat valmiita suosittelemaan kaikille lentopalloa harrastaville tytöille tuloa Hämeenlinnaan opiskelemaan ja kehittymään pelaajana.

Liedes koordinoi

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön alainen Urheiluakatemia-ohjelmaaa vetää Hämeenlinnassa Urheiluakatemia Tavastia, joka ostaa koordinointipalvelua Lasten Liikunnan Tuelta. Opiskelijoita on akatemian piirissä noin 150.

– Meillä akatemia on omanlaisensa ja muita vastaavia hieman pienempi. Tavoitteenamme onkin olla ennen kaikkea kasvattaja-akatemia, koordinaattori Juha Liedes kertoo.

Hämeenlinnassa päälajeja ovat lentopallon ohella salibandy, jääkiekko ja jalkapallo sekä lisäksi yksilöurheilu. Liedeksen mukaan olot kaikille lajeille ovat tällä hetkellä kaupungissa huikean hyvät.

– Tarkoituksena on, että myös ammattiopistossa ja ammattikorkeakoulussa opiskelevat pääsisivät hyvin akatemian aamuharjoituksiin, joita pidetään lyseossa kolme kertaa viikossa, hän kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset