Kaupunkiuutiset

Hovinkartanon kesänäyttelyt avautuivat

Hovinkartanon kesänäyttelyt avautuivat heti juhannuksen jälkeen.

Kesän päänäyttely esittelee hämeenlinnalaisen Liisa Vartiaisen maalauksia Jugendlinnan alakerran kahdessa salissa vastapäätä apteekkimuseota. Jugenlinnan yläkerrassa on esillä talon juhlavaa kalustoa. Salongissa on esillä Pirjo Partasen ”Kesä ja perhoset” -näyttely ja aulassa Ulla Kauhasen veikeitä hahmoja.

Valkoisentalon vanhassa tuvassa on esillä Raxu Helmisen akvarelleja nimellä “Mielikuvittelijan päiväkirja”. Pihapiirin seitsemästä rakennuksesta löytyy mielenkiintoista katseltavaa. On kesäateljee, on vanhoja työkaluja, ajokaluja ja tarve-esineitä on kyläyhdistyksen kirpputori ja parvikahvila. Vanhassa perunakellarissa on valoinstallaatio ja makasiinissa 8 taiteilijan Kirjo-näyttely.

Hilmahovin alakerrassa on ensi kertaa myynnissä vuosien varrella kertynyttä koti- ja ulkomaista nykytaidetta nimekkäiltä taiteilijoilta.

Hovinkartanon näyttelyt ja tapahtumat järjestää Sotjalan kulttuuri- ja perinneyhdistys.

Heinäkuussa näyttely on avoinna joka päivä klo 11–17, paitsi maanantaisin ja tiistaisin Hovinkartano on suljettu. Näyttelyt päättyvät su 22.7. päätöskonserttiin jossa soittaa bluesia, jazzia ja irkkumusaa Tumma Sekoitus alkaen klo 14.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset