Kaupunkiuutiset

HPK haluaa näyttää jo miehekkäältä

HPK:n valmentaja Antti Pennanen tahtoo, että hänen joukkueensa näyttää jo teräviä kynsiään Ilvestä vastaan torstaina Rinkelinmäen kenraalissa. Tuolloin pelataan Kerhon toiseksi viimeinen harjoituspeli ja ainoa kotihallin treenikoitos ennen 8.9. alkavaa liigakautta.

– Haluamme esiintyä kotiyleisön edessä työteliäästi, vahvasti ja miehekkäästi. Lopputulosta on turha miettiä, tärkeämpää on, että suoritus olisi uskottava ja työteliäs ja HPK:n näköinen. Uskon, että se tyydyttäisi meitä kaikkia, hän sanoo.

Pennasen mukaan joukkueella on vielä paljon töitä edessään, niin kuin yleensäkin tähän aikaan vuodesta. Lähtöpiste kauteen on tietyllä tapaa sama kuin vuosi sitten, koska pelaajia vaihtui paljon.

– Nyt meillä on toisen tyyppisiä pelaajia kuin viime kaudella, nuorempia ja enemmän hyökkäysorientoituneita. Paljon on jo tehty sen eteen, että he kehittyisivät kypsyydessä ja voittavan jääkiekon pelaamisessa ja ymmärtäisivät kokonaisuuden, ettei peli koostu vain hyökkäämisestä. Jossain kohtaa aina vaihtuu suunta, ja puolustaakin pitää välillä.

Jonkin verran HPK:n suunnitelmia ovat sotkeneet loukkaantumiset ja armeija. Pennanen mainitsee kuitenkin jo muutamia löytyneitä puolustaja- ja hyökkääjäpareja. Puolustajista tällainen kaksikko olisi Joonas Lehtivuori ja ruotsalainen Jesper Lindgren ja hyökkääjistä Otto Paajanen ja Teemu Turunen sekä Jere Innala ja Robert Leino.

– Paajanen ja Turunen olivat hyvä pari jo viime kauden playoffseissa. Myös Innala ja Leino vaikuttavat hyviltä yhdessä, hän arvioi.

Vanhimmat pelimiehet ovat luonnollisesti johtavia pelaajia joukkueessa. Valmentaja kehuu, että Paajanen, Lehtivuori, Juho Keränen ja Janne Lahti ovat hyviä esimerkkejä kaikessa arjen työssä. Heistä nuoremmat voivat ottaa oppia.

– Oppimisnopeudesta tämä vähän onkin kiinni, potentiaalia pelaajissa kyllä on paljon. Kysymys on vaan siitä, kuinka nopeasti kasvu tapahtuu. Sitä on vaikea ennustaa. Voi olla, että se tapahtuu nopeasti, tai sitten vasta viiden vuoden päästä mietitään, että olipa siellä silloin hyviä pelaajia kasvamassa.

HPK ei ole Pennasen mielestä tässä vaiheessa kautta niin hyvä kuin se oli viime syksynä. Vuosi sitten joukkue oli kypsempi ja parempi tilastojenkin valossa. Nyt on enemmän tason vaihtelua pelien välissä ja myös niiden aikana.

Fyysisesti joukkue on kuulemma ok-kunnossa, ja se on näkynyt muun muassa harjoituspeleissä vahvoina kolmansina erinä.

– Pelaajat harjoittelevat hyvin, heillä on tosi hyvä asenne, siitä ei jää kiinni. Enemmänkin kyse on ymmärryksestä, mitä voittava ja kypsä pelaaminen on ja mikä on harjoittelemisessa ja pelaamisessa olennaista. Välillä se fokus tuntuu katoavan, ja pelaajat käyttävät henkilökohtaisessa harjoittelussa aikaa asioihin, jotka eivät pelissä useinkaan toteudu, Pennanen sanoo.

Alkavasta liigakaudesta Pennanen arvelee tulevan hieman kahtiajakoisen. Tappara on hänen mukaansa ihan ylivoimainen, JYP tulee toisena ja seuraavina porskuttavat HIFK, Kärpät, TPS ja Lukko.

– Uskon, että isot ovat ensi kaudella isoja. HIFK:n ja Kärppien pieni sukellus on unholaan mennyttä, ja Lukko on päivittänyt omaa toimintaansa. Siinä on kuuden kärki, sen jälkeen tuleekin tosi tasainen ryhmä, johon mekin kuulumme. Sitä, missä me olemme keväällä, on vaikeampi ennustaa kuin viime vuonna, kun emme tiedä, miten paljon pelaajat kehittyvät.

Maalivahtitilannetta Pennanen pitää HPK:ssa kaikkein positiivisimpana ja selkeimpänä. Myös nuorta Ukko-Pekka Luukkosta saatetaan nähdä kerhomaalilla, mutta Mestiskin on Pennasen mukaan hyvä paikka kehittyä, se nähtiin Emil Larmistakin. Luukkosen mestisseura olisi Lempäälän Kisa.

– Luukkosen pelaaminen Liigassa ei ole poissuljettua, mutta Larmi ansaitsi jo viime vuonna tietyn aseman. Lempäälässä on pieni kaukalo, mikä tukee maalivahdin kehittymistä. Miesten pelejä hänen pitää joka tapauksessa pelata, jos hän haluaa nuorten MM-kisoihin.

HPK:n organisaation muutoksiin liittyen Pennanen haluaa tyrmätä väitteen, joka esitettiin äskettäin lehtijutussa seuran kykyjenetsijästä Jussi Kari-Koskisesta. Jutussa mainittiin, että Kari-Koskinen ei ollut mies paikallaan ja sai siksi väistyä. Seura palkkasi hänen tilalleen pelaajakoordinaattorikseen entisen huippupelaajan Jukka Voutilaisen.

– Harmittaa tuo maininta Jussista. Se ei pidä paikkaansa. Jussi teki hyvää työtä ja oli siinä ahkera. Nyt vain tarvittiin erilaista osaamista ja erilaista tyyppiä. Voutilaisen Jukan kontaktit Ruotsin Allsvenskaniin oman Elitserienin pelihistoriansa kautta ovat tässä kohtaa se, mikä meitä kiinnostaa. Siksi tällainen vaihdos tehtiin. Jussin vahvuutena ovat nuoret suomalaiset pelaajat, mutta heistä me saamme tietoa Tiilikaisen Matilta ja Miettisen Antilta, jotka ovat nuorten maajoukkueissa mukana valmentajina, Pennanen selventää asiaa.

Harjoitusottelu HPK-Ilves to 24.8. klo 18.30 Rinkelinmäellä.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset