Kaupunkiuutiset

HPK herättää paljon tunteita

HPK herättää ihmisissä hyvin vaihtelevia tunteita. HPK koetaan oranssiksi, taistelevaksi ja paikalliseksi kerhoksi.

HPK on monelle myös tärkeä yhteisö. Kyselytutkimuksen mukaan HPK:ta kuvaavat hyvin adjektiivit kantahämäläinen, perinteikäs, tärkeä, positiivinen ja aito.

Kyselytutkimuksesta selvisi myös, että asiakaslähtöisyys, avoimuus, vuorovaikutteisuus ja innovatiivisuus eivät kuulu seuran julkikuvaan.

– Näihin asioihin haluamme kiinnittää tulevaisuudessa entistä enemmän huomiota. Täksi kaudeksi lanseeratun HPK-TV:n avulla on pyritty lisäämään avoimuutta ja vuorovaikutteisuutta, mutta sitäkin pitää kehittää entistä paremmin palvelevaksi. Olemme jo muutaman kauden ajan pyrkineet kehittämään myös ottelutapahtuman kokonaisuutta, seuran toimitusjohtaja Risto Korpela sanoo.

HPK:n Oranssi Alue –tutkimus järjestettiin 24.11.–7.12.2014 välisenä aikana. Vastauksia kerättiin HPK:n, Hämeenlinnan kaupungin, Hämeen Sanomien sekä HAMK:in nettisivujen kautta. Tutkimukseen saatiin vastauksia kahden viikon aikana yhteensä 1408 kappaletta.

Tutkimuksen avulla saatiin selville monenlaisia asioita siitä, miten HPK koetaan ihmisten keskuudessa. Tulosten analysointi on vielä monelta osin kesken.

Miksi sitten ihmiset haluavat olla mukana HPK:n otteluissa? Suurin yksittäinen tekijä on halu olla mukana kannattamassa HPK:ta. Vasta viidentenä tekijänä on HPK:n menestys, joka kertoo osaltaan siitä, että yleisö haluaa olla HPK:n tukena niin ylä-, kuin alamäissäkin.

46% vastanneista sanoi, että ajanpuute on syy olla käymättä HPK:n kotiotteluissa. Seuraavaksi suurin (36,6%) vastasi jonkun muun syyn olla käymättä kuten sen, että ei asu Hämeenlinnassa. Myös korkeat lippujen hinnat ja TV:n maksukanavat olivat merkittäviä syitä jättää HPK:n ottelut väliin.

Suuri osa vastanneista (59,6%) ilmoitti käyvänsä HPK:n peleissä ystävän tai kaverin kanssa. 31,2% vastasi käyvänsä yksin.

– Lippujen hinnoitteluun on toivottu lisää variaatioita, jolloin kynnys lähteä peliin olisi matalampi. Tälle kaudelle on jo lisätty perhepelejä kesken kauden ja kehitystyö jatkuu, Risto Korpela lupaa.

– Kyselytutkimuksesta esiin nousseet asiat otetaan vakavasti ja niiden parantamiseksi sekä korjaamiseksi tehdään töitä ensi kaudeksi, Korpela sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset