Kaupunkiuutiset

HPK ja LP Viesti taas vastakkain

Lentopallon Suomen Cupin finaalitapahtumassa nähdään monta tiukkaa taisteluparia. Hämeenlinnan Elenia Areenassa isketään ensi viikonloppuna 3.-4.1. neljä jännittävää peliä, lauantaina miesten välierät ja sunnuntaina sekä miesten että naisten loppuottelut.

Elenia Areenassa nähdään lauantaina huippuluokan pelimiehiä joka joukkueessa kuten esimerkiksi VaLePan Olli Kunnari, Tiikereiden Olli-Pekka Lelu Ojansivu, Hurrikaanin Matti Oivanen ja Sammon Enderwin Herrera.

Naisten finaalissa vanhat kilpakumppanit LP Viesti ja HPK tuovat kentälle joukkueet, jotka ovat tällä hetkellä naisten Mestaruusliigan sarjataulukossa ykkönen ja kakkonen.

Salolaisjoukkue on naisten finaalissa ennätyksellisen yhdennentoista kerran peräkkäin ja kolmannentoista kerran neljääntoista vuoteen. Kaksi viimeistä finaalia ovat tuoneet pieniä tahroja kirkkaaseen menestykseen, kun Viesti hävisi ne LP Kangasalan joukkueelle. Mestaruuksia LP Viestillä on seitsemän.

HPK oli finaalissa viimeksi 2009 ja mestaruutta Hämeenlinnassa juhlittiin edellisen kerran Suomen Cupissa 2007 Vanajan RC:n nimissä. Mestaruuksia hämeenlinnalaisilla on kaikkiaan neljä ja finaalikertoja yhdeksän. Salolaisten kanssa hämeenlinnalaiset ovat olleet finaalissa kolme kertaa voittaen niistä kaksi.

Lauantaina miesten välierät

Ensimmäisessä miesten välieräottelussa kohtaavat Kokkolan Tiikerit ja Pielaveden Sampo. Tiikerit löi viime kauden cupin finaalissa VaLePan 3-1. Finaalikerta oli kokkolalaisille ensimmäinen. Mestaruutta juhlivat tuolloin nykyjoukkueesta Steven Kehoe, Romans Sauss, Antti Leppälä, Lelu Ojansivu ja Markus Väisänen.

Viime vuonna Sammon tie katkesi Tiikereitä vastaan välierävaiheessa. Cupin mestareita Sammossa ovat ennestään Enderwin Herrera ja Toni Mäkitupa.

Toisessa välieräottelussa iskevät yhteen Vammalan Lentopallo ja Hurrikaani-Loimaa. VaLePa hakee kolmatta perättäistä finaalipaikkaa. 2012 tuli mestaruus Sammon kaatuessa finaalissa ja viime vuonna hopeaa Tiikereiden viedessä finaalin 1-3.

Loimaalaiset metsästävät edelleen ensimmäistä Suomen Cupin finaalipaikkaa. Kahtena viime vuonna tie katkesi viimeisellä mahdollisella hetkellä eli välierissä ja molemmilla kerroilla VaLePalle.

Lauantai 3.1. miesten välierät

13.30 Tiikerit – Sampo

16.30 VaLePa – Hurrikaani

 Sunnuntai 4.1.

13.15 HPK – LP Viesti, naisten Suomen Cupin finaali

16.30 miesten Suomen Cupin finaali

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset