Kaupunkiuutiset

HPK, onneksi olkoon!

Hämeenlinnalainen naislentopalloilu on edelleen tasollisesti valtakunnan parasta. Tällä vuosituhannella yksikään muu joukkue ei ole yltänyt nykyisen HPK:n kanssa vastaavaan menestykseen. Sunnuntaina Salosta tuliaisina oli hämeenlinnalaisseuran kymmenes mestaruus.

Eri seurojen nimissä Hämeenlinnan naisten joukkueet ovat pelanneet 26 kautta mestaruussarjassa. Saaliina on nyt kymmenen mestaruutta, neljä hopeaa ja viisi pronssia. Maratontaulukossa toisena on OrPo ja kolmantena Salo.

– Mestaruus on taas suuri mahdollisuus uudelle joukkueelle. Parissa päivässä on tullut valtavasti positiivista palautetta, manageri Ville Kalliomäki sanoo tuoreimmasta saavutuksesta.

– Tämä oli taas piristysruiske koko organisaatiolle. Tekemiseen välillä leipääntyy, mutta nyt ei!

Ensi kauden joukkueen joukkue on selvillä huhti-toukokuussa. Mestaruusjoukkueesta osalla suomalaispelaajista on haluja ulkomaan kentille. Jos mahdollisuutta ei tule, he jatkanevat Hämeenlinnassa. Ulkomaalaisvahvistuksia on jo katsastettu. Haavissa on jo kaksi kovaa ehdokasta.

– Päävalmentaja Luca Chiappinin kanssa käydään nyt neuvonpito siitä, miten joukkue rakennetaan. Joko ensi valitaan hyvä passari jonka ympärille rakennetaan joukkue. Toinen vaihtoehto on rakentaa ensi muun joukkue, ja etsiä siihen kokonaisuuteen sopiva passari, Kalliomäki avaa lähipäivien agendaa.

– Juuri nyt pelaajaneuvotteluissa on hiljaista, koska melkoinen osa pelaajista on joko naisten tai nuorten maajoukkueleirityksessä. Annetaan pölyn laskeutua, päätetään sitten.

Uuden seuran raitakausari -kampanja on lähtenyt hyvin liikkeelle. Varauksia on nyt yli 400, kun tavoitteena on tuhat kausikorttia. Jos sitoutuksia tulee tuo tuhat, kausikortin hinnaksi jää 29 euroa.

Hämeenlinnassa voidaan hyvällä syyllä sanoa, että naiset pelaavat – vain taustat vaihtuvat. Näin käys taas ensi kaudella, kun seuran nimi vaihtuu, mutta organisaatio ei.

Pioneerijoukkueena pelasi Hämeenlinnan Paukku kaksi kautta mestaruussarjassa vuosina 1970 ja -71

Luolajan Kajastuksen naiset pelasivat mestaruussarjaa yhteensä 10 kautta vuosina 1974–1982 ja vielä kausina -87 ja -89

Tarmo oli noussut 1-sarjaan ja Kajastuksesta siirtyi pelaajia Tarmoon. Tarmon tavoitteena oli nousu mestaruussarjaan ja kovalla satsauksella ja hyvillä ulkomaanvahvistuksilla nousu toteutui vuonna 1992. Tarmo pysyi sarjassa kuusi vuotta. Vuonna 1997 mestaruussarjajoukkuetta varten perustettiin Tarmo Volley.

Tarmo Volleyn menestys alkoi, kun seuraan hankittiin napapiiriltä manageri (Ville Kalliomäki), valmentaja (Antti Paananen) ja kaksi maajoukkuepelaajaa. Joukkue saavutti 2000-luvun alkuvuosina kahdeksan mestaruutta ja yhden hopean.

Keväällä 2009 Tarmo Volleyn joukkue siirtyi HPK:lle, jonka tavoitteena oli kehittää menestyvä huippujoukkue. Siinä HPK on onnistunut hyvin. Vuosina 2009–2017 HPK on ollut mitaleilla seitsemän kertaa ja vuonna 2016 joukkue voitti mestaruuden.

Tulevalla kaudella naisjoukkue puolustaa mestaruuttaan taas uuden nimen alla. HPK jää taakse, koska ero jääkiekosta aiheutti HPK-nimen käyttökiellon.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020