fbpx
Kaupunkiuutiset

HPK sai johtajatyypin

HPK:n kannattajien harras toive toteutui viime viikolla, kun seura ilmoitti tehneensä kaksivuotisen (1+1) sopimuksen keskushyökkääjä Riku Hahlin kanssa.

Hahl haluaa viitoittaa HPK:lle tietä takaisin jääkiekkoliigan kärkikastiin. Sama tavoite on seuran organisaatioon niin ikään pitkän tauon jälkeen palanneella hallituksen puheenjohtajalla Jari Koskisella.

– Rikun sopimus kuuluu niihin asioihin, joilla seuraa viedään oikeaan suuntaan. HPK:lla on mennyt viisi vuotta ilman mitalia, ja nyt koko hallituskin on sitoutunut tekemään työtä sen eteen, että palaamme takaisin huipulle, Koskinen sanoo.

HPK on Koskisen mukaan asettanut tulevaisuuden tavoitteet erittäin korkealle. Hän lupailee, että erilaisia asioita julkistetaan lähiviikkojen kuluessa. Yksi niistä ovat tulevaan osakeantiin liittyvät seikat, mutta jo ennen sitä on toiveissa ilmoitus kahden uuden ulkomaalaisen hyökkääjän sopimuksista. Koko joukkueen uskotaan olevan kasassa ennen 3.8. alkavaa Rovaniemen-leiriä.

Suuri päivä HPK:lle

Hahlin sopimuksen julkistamispäivää Koskinen kuvaili suureksi hetkeksi HPK:lle.

– Olemme Rikun paluusta erittäin iloisia ja tyytyväisiä. Hän tuo johtajaominaisuutta mukanaan, ja hän sopii hyvin joukkueen ilmeeseen yhdessä Antti Miettisen kanssa.

Myös valmentaja Pasi Arvonen oli yhtä hymyä saatuaan toivottaa Hahlin tervetulleeksi joukkueeseen.

– Iso asia on nimenomaan koppijohtaminen ja pelillisen esimerkin antaminen nuoremmille. Riku ja Antti pystyvät yhdessä auttamaan nuoria pelaajia eteenpäin, Arvonen sanoi.

Hahl onkin selvästi ottanut sydämenasiakseen HPK:n nostamisen jälleen kohti menestystä. Hän haluaa tuoda lisää myönteisiä asioita seuraan, jotta turvattaisiin se, että paikkakunnalla pelataan jääkiekkoa tulevaisuudessakin ykköstasolla. Hän sanoo, että Kerhon pitäminen Liigassa on hänelle hyvin tärkeää.

– Viime aikoina HPK:n ympärillä on ollut liigaa negatiivisia asioita. Se kierre on saatava poikki. Seurasta pitää myös saada taas sellainen, että se houkuttelee pelaajia. Haluan, että kotikaukalosta tulee taas samanlainen hornankattila kuin se oli silloin, kun itse pelasin täällä, hän sanoo.

Hämeenlinna tukikohtana

Hahlille paluu kasvattajaseuraan sopi elämäntilanteeseen juuri nyt hyvin. Vuonna 1980 syntynyt pelaaja ehti kiertää 14 vuotta maailmaa ”kaikki liigat läpi” ennen palaamistaan kasvattajakaupunkiinsa. Aikoinaan hän lähti Hämeenlinnasta NHL:ään Colorado Avalancheen vuonna 2001, ja viimeksi hän pelasi KHL-seura Jokereissa.

– Hämeenlinnaa olen pitänyt ulkomailla pelatessani koko ajan tukikohtanani. Nyt asun perheeni kanssa Helsingissä ja käyn ainakin toistaiseksi Hämeenlinnassa sieltä. Koko perhettä ei ole helppo siirtää yhtäkkiä paikkakunnalta toiselle, hän kertoo.

Hahleilla on 4- ja 1-vuotiaat pojat. Vanhemmalle pojalle on isän mukaan jo luistimet hankittuna.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset