Kaupunkiuutiset

HPK sai tutun taitavan pakin

Ruotsalainen puolustaja Mathias Porseland, 30, on pelannut nyt jo 111 peliä HPK:ssa. Tuoreimmat niistä ovat viideltä viime päivältä, sillä hän teki viikko sitten loppuvuoden kestävän try out -sopimuksen Hämeenlinnaan. Vanhemmat pelit taas ovat kausilta 2010–12.

Perjantaina Kärppiä vastaan Porseland urakoi jäällä heti yli 20 minuuttia, toiseksi eniten Oskari Mannisen jälkeen. Sama tahti jatkui lauantaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan, kun jääaika ylitti jo 21 minuuttia, mikä oli eniten koko joukkueesta.

– Olen onnellinen, että pääsin vihdoin pelaamaan seitsemän kuukauden tauon jälkeen. Hieman kyllä jalkani väsyivät ensimmäisen pelin kolmannessa erässä, hän kertoo.

Kakkosvalmentaja Timo Turunen kehui uusinta tulokasta vuolaasti heti Kärpät-koitoksen jälkeen.

– Näkee, että hän on huippupelaaja. Hän on tosi taitava ja todella sellainen mies, jota tarvitsemme.

Porseland itse sanoo tykkäävänsä pelata kiekon kanssa, ja hänen mielestään Kerhon tyyli sopii hänelle oikein hyvin. Muutama joukkuekaverikin on hänelle ennestään tuttu.

– Jaakko Turtiainen oli jo silloin viime kerralla HPK:ssa, Otto Paajanen pelasti tuolloin juniorina, ja myös Petteri Nikkilän muistan. Niko Kapanen taas oli samaan aikaan KHL:ssä Prahassa.

Hämeenlinnan jälkeen Porseland vietti kolme kautta KHL:ssa kolmessa eri seurassa: HC Lev Prahassa, Admiral Vladivostokissa ja Vityaz Podolskissa. Viime kauden hän pelasi Brynäsissä Ruotsissa. Tshekin- ja Venäjän-vuosiaan hän kuvailee hyväksi kokemukseksi sekä jäällä että sen ulkopuolella.

– Pelaaminen KHL:ssä on erilaista kuin Suomessa tai Ruotsissa. Kesti aina pari kuukautta tottua uuteen kulttuuriin, mutta hyviä aikoja ne olivat joka paikassa. Praha oli kaikkein parhain kokemus. Suomessa elämä on yksinkertaisempaa, koska kaikki on niin samanlaista kuin Ruotsissa. Kaupassakin on helppoa olla ostoksilla, kun joka paikassa lukee ruotsia.

Myös nykyisten joukkuekavereiden kanssa Porseland pääsee juttelemaan hieman omallakin kielellään, sillä Eero Somervuori ja Henrik Forsberg puhuvat ruotsia. Aiemmalla HPK-visiitillä ruotsintaitajia oli muun muassa Marko Tuulola ja valmentaja Harri Rindell.

– Totta kai yritin oppia itsekin suomea, mutta se on niin kovin erilaista kuin ruotsi. Ehkä nyt toisella kerralla saa poimittua itselleni lisää sanoja.

Hämeenlinnasta asuinpaikkana Porselandille on jäänyt vain mukavia mielikuvia.

– Minulla on hyviä muistoja jäähallin tunnelmasta. Kaupunki on pieni, mutta ihmiset ovat ystävällisiä. Olen iloinen, että sain tulla tänne takaisin. Tiedän kaikki paikat, sekin on hyvä asia. Vain joukkue on uusi – ja uutta on myös Goodman. Kun tulin kaupunkiin, katsoin ihmeissäni, että mikä tuo on. Kauppakeskus on suurin muutos entiseen verrattuna, hän nauraa.

Hämeenlinnaan Porseland saapui yksinään. Vapaa-ajan ongelmia hänellä ei ole tiiviin ottelutahdin takia. Täydellinen lepo vaatii osansa, mutta jos hänelle jää aikaa, hän mielellään lukee kirjoja ja katsoo elokuvia sekä käy syömässä joukkuekavereiden kanssa.

Jouluksi mies haluaisi mennä muutamaksi päiväksi kotiin perheen luo, mutta hän ei vielä tiedä, onko se otteluaikataulujen puolesta mahdollista.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset