Kaupunkiuutiset

HPK uudelle vuosituhannelle

HPK taistelee naisten lentopalloliigassa ensi keväänä taas SM-mitaleista. Näin uskaltaa sanoa ensimmäisen kotiottelun jälkeen.

HPK voitti sunnuntaina kauden kolmannessa liigapelissään LP Kangasalan suoraan 3–0. Vain ensimmäisen erän lopun notkahdus hieman himmensi kokonaiskuvaa.

HPK pesi kesätauon jälkeen täydellisesti kasvonsa, sillä joukkueessa on vain kaksi pelaajaa viime kauden hopearyhmästä. Liki täydellisesti uudistuneen pelaajiston yksi merkille pantava yksityiskohta on se, että nuorimmainen pelaaja on syntynyt 2000-luvulla. HPK siirtyi siis uudelle vuosituhannelle pelaajistonsa osalta.

Helmikuussa vasta 17 vuotta täyttänyt tulevaisuuden suurlupaus Suvi Kokkonen näytti heti kotiavauksessaan, miksi lajin asiantuntijat puhuvat hänen yhteydessään koko valtakunnan suurimmista, ellei jopa suurimmasta lentopallolupauksesta.

– Jännitti. Kun ei ole koskaan aikaisemmin pelannut liigassa seurajoukkueessa, niin kotiavaus oli täynnä paineita. Hienostihan se lopulta meni, Kokkonen pohti ottelun jälkeen.

Hän kehui saaneensa jo nyt paljon uutta oppia, kun päävalmentaja Luca Chiappini pitää vaatimustason korkealla.

Kokkosen ohella vuotta vain vanhempi Yasmine Madsen osoitti, että nuorissa on tulevaisuus. Kaksi viimeistä erää pelannut Madsen omaa taidot kehittyä Kokkosen tapaan valtakunnan huipulle.

HPK:n jenkkipassari Chloe Collins ei ole pituudella (170 cm) pilattu, mutta hän omaa erittäin vikkelät jalat, loistavat kosketukset sekä ilmeisen hyvän pelitaktisen silmän. Näiden avujen varaan on päävalmentaja Luca Chiappinilla mahdollisuus rakentaa toimiva kokonaisuus.

– Olemme kaukana siitä, mihin joukkue parhaimmillaan pystyy. Tässä ottelussa oli fantastista havaita nuorten pelaajien kypsyys tälle tasolle, Chiappini kehui Kokkosta ja Madsenia.

Kotiavauksessa kentälle päässeet pelaajat säväyttivät kukin vuorollaan, mutta joukkuepelin todellisuus selkiytyy vasta sarjan edetessä. Kanadalainen Vicky Sacard on varsinainen tykkilyöjä, mutta muilta pelaajilta puuttuu selvästi voimaa. Se on ymmärrettävää, sillä nuoret naiset eivät ole millään ehtineet vielä voimatasossa varttuneempien tasolle.

– Nyt olemme ehkä 60 prosentissa siitä, mihin tulemme kauden aikana yltämään, Chiappini arvioi kokonaisuutta.

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa Vampulaa vastaan sunnuntaina 15.10. klo 18.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset