Kaupunkiuutiset

HPK:lle mainio joulutodistus

HPK ansaitsee syyskaudestaan kokonaisuutena kiitettävän arvosanan, vaikka yksittäisistä pelaajista vain muutama saa ysillä alkavan numero joulutodistukseensa. Usea pelaaja on onnistunut monissa otteluissa erinomaisesti, mutta taipaleille mahtuu myös pieniä notkahduksia.

Uusi valmennus on klaarannut niin hyvin ja tuonut raikkaan tehokkaita tuulia joukkueeseen, että se saa kirkkaasti kiitettävän joulunumeron.

VALMENNUS 9,5

Pitkästä aikaa HPK:ssa on intohimoisen näköistä meininkiä. Suunta on muuttunut täydellisesti entisestä. Valmennus on tuonut kurinalaista touhua sekä jäälle että muun muassa ravitsemusasioihin, mikä on tätä päivää.

MAALIVAHDIT

Emil Larmi 8,5

Tuli todella hienosti Mestiksestä Liigaan ja heti ykkösvahdiksi. Monessa ottelussa palkittu sankari. Valoisa tulevaisuus edessä, sillä hän on vasta 20-vuotias.

Antti Karjalainen 8,5

Vain muutama ottelu takana, mutta onnistui niissä oikein hyvin. Ikä (20 v) ei paina tätäkään lupausta.

PUOLUSTAJAT

Joonas Lehtivuori 9-

Kokonaisvaltainen pakki, hyvä liikkeissään, joukkueen kärkipelaajia. Tehnyt myös eniten pisteitä puolustajista.

Mathias Porseland 8,5

Erinomainen vahvistus, tuli joukkueeseen kesken kauden. Osaa sopivasti rauhoittaa peliä, ja on hyvä kiekon kanssa. Tekee maalejakin.

Henrik Forsberg 8

Hyvä peruspakki. Parantanut koko ajan joulua kohti ja saanut myös runsaasti peliaikaa.

Joni Tuulola 8

Hieman vaikean syksyn jälkeen meno on parantunut mukavasti. Teholukema (ennen tiistaita +9) on Kerhon pakeista toiseksi paras.

Niclas Almari 8

Tulevaisuuden huippupuolustaja. Laukaus on jo painava, mutta fysiikassa luonnollisesti kehitettävää. Ihme ja kumma, kun ei mahtunut kaksikymppisten maajoukkueeseen.

Oskari Manninen 8

Hyvä peruspuolustaja. Nousi jossain vaiheessa ihan ykköspakiksikin, mutta sitten peli alkoi hieman ailahdella. Tehotilastossa Kerhon paras pakki. Kevät luvannee hyvää.

Teemu Suhonen 7

Mainio kiekollisena, mutta ongelmia fysiikassa ja kamppailuvoimassa. Tuli Mestiksestä, eikä liiga-askel ole ollut ihan helppo.

Petteri Nikkilä 8+

Välillä aivan erinomainen, toisinaan tulee lipsahduksia. Oletettavasti hyvä kevät edessä. Sen verran vakuuttava, että kelpaisi varmasti mille tahansa joukkueelle.

HYÖKKÄÄJÄT

Otto Paajanen 8

Saanut selvästi vielä lisää luisteluvoimaa, ja peli on mennyt eteenpäin. Ainoastaan tehoja kaivataan vähän lisää, mutta eiköhän se truutta keväällä aukea.

Eero Somervuori 8

Tikkaa jäällä kuin nuori varsa edelleen. Luistelussa on voimaa, ja vastustajan puolustus on usein väkkärällä hänen takiaan. Pisteitäkin on tullut.

Oula Palve 9

Ei paljon paremmin olisi voinut tulla Mestiksestä Liigaan. Todella taitava käsistään, ja kehittelee katsojia viihdyttäviä kuvioita jäällä. Hyvä asia, että palaa pian takaisin sairastuvalta.

Juha Koivisto 7,5

Kova duunari aina vaan. Pystyy myös ottamaan tarvittaessa roolia. Loppusyksyä pilasi loukkaantuminen.

Juho Keränen 9+

Loistava hankinta HPK:lta. Kova ja vahva pelaaja, joka on saanut paljon vastuuta, eikä pelkää mitään. Hyvä luistelija. Johti ennen tiistaita koko Liigan tehotilastoa 19 plussallaan.

Jaakko Turtiainen 8,5

Pelaa elämänsä parasta kiekkoa. Mieletön taistelija ja alivoimien raataja, joka on alkanut onnistua myös maalinteossa.

Jere Innala 9

Tuli A-junioreista kuin puskista marraskuun lopussa ja on näyttänyt, että on hyvä maalintekijä ja muutenkin kelpo liigatason pelaaja.

Waltteri Hopponen 7

Nuorta kaartia, joka taistelee koko ajan peliajasta. Ei ole vielä saanut parastaan irti.

Miro Ruokonen 7

Samat sanat kuin Hopposesta. Kova työntekijä, jolla urheilullinen puoli näyttää olevan kohdallaan.

Niko Kapanen 8+

Jääkiekkoilun nero. Syöttötaito on maaginen. Tehnyt ihastuttavia juttuja kaukalossa, vaikka ei ole ollut aivan kymppikunnossa. Parantaa vielä varmasti. Tehotilastossa komea luku +12.

Janne Lahti 8,5

Iso, vahva ja loistavasti liikkuva kärkihyökkääjä. Aloitti kauden erittäin hyvin, paha vain kun loukkaantui kesken kiihkeimmän syksyn.

Philippe Cornet 8

Ihan mainio kanadalaisvahvistus. Ennen kaikkea joukkuepelaaja. Pientä snaiperin vikaakin vilahdellut. Kasvoihin loukkaantuminen sotki syksyä.

Sakari Manninen 9

Yksi Liigan parhaista hyökkääjistä, siitä kertoo maajoukkuekutsukin. Taito, luistelu, kaikki on kuin lahjapaketissa. Tehotilastossakin komeilee kaksinumeroinen plus-luku.

Severi Sillanpää 8

Yksi aliarvostetuimmista pelaajista. Ansaitsisi muutakin kuin nelosketkun johtamisen. Tekee kaiken hyvin, mutta saisi ampua vielä enemmän.

Teemu Turunen 9

Oikein positiivinen yllätys. Mestistulija, joka sopii Liigaan kuin nenä päähän, ja liike riittää. Tulokkaista isoimpia ihastuttajia joukkueessa. Tehotilastossa hänelläkin käsittämätön luku +16.

Kristian Vesalainen 8

Suomalaisen jääkiekon superlahjakkuus. Laina-ajallaan näytti taitojaan ja pääsi maalipaikkoihin omilla avuillaan, mutta olisi voinut olla tehokkaampi.

Julius Valtonen 7,5

Raamikas nuori pelaaja, jonka kausi keskeytyi ikävästi jalkavammaan. Odotettavissa valoisa tulevaisuus.

Edellä mainittujen lisäksi HPK:ssa pelasivat syyskaudella muutaman ottelun myös maalivahti Nathan Lawson, puolustajat Matias Haaranen, Niklas Friman, Richard Stehlik ja Kirill Tulupov sekä hyökkääjä Harri Kainulainen. Jesse Paukku oli lainassa yhden ottelun ajan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

28.9.2020