Kaupunkiuutiset

HPK:lle välttävä joulutodistus

HPK:lle jäi syksystä paljon parannettavaa loppukaudeksi. Sarjan viimeiseksi vajonnut joukkue ei saa hyvää keskiarvoa joulutodistukseensa. Plussia ja miinuksia ynnäävässä tehotilastossa moni pelaaja on pahasti hyytävän puolella. Täytyy vain toivoa, että päivien pidetessä myös Kerhon pakkasluvut kohoavat kohti plussaa.

MAALIVAHDIT

Jere Myllyniemi 7-

Välillä hyvä, välillä ei. Toipui isosta leikkauksesta vasta kauden alkuun, eikä paluu ole ollut helppo. Viime kotipelin perusteella suunta oli kuitenkin hyvää kohti. Rauhallisuutta on tullut lisää.

Eetu Laurikainen 8,5

Tuli marraskuussa hätiin Amerikasta, ja ryhdistikin joukkueen peliä heti. Luotettavan ja hötkyilemättömän oloinen. Torjuntaprosenttikin kohdallaan (92,81).

PUOLUSTAJAT

Joonas Lehtivuori 7,5

Puolustuksen johtopelaajia loukkaantumiseensa asti. Iso pala puuttui loppusyksystä, kun hän oli poissa. Palaa joulun jälkeen kaukaloon, ja odotukset ovat mukavan korkealla.

Santeri Saari 6,5

Potentiaalia on vaikka mihin, mutta on saanut sitä näkyviin vasta ajoittain. Kokoa on ja taitojakin, kunhan ne vielä hioutuvat. Kahdessa viime pelissä komea maali siniviivavedolla. Niitä vaan lisää!

Henri Auvinen 5

Liigan pakkasukko teholuvullaan -15. Ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa puolustajana eikä hyökkääjänä. Pompottelu pelipaikasta toiseen ei varmaankaan ole auttanut puristamaan parhaita avuja esiin.

Antti Bruun 7

Vanhassa (36 v) vara hyvä. Kelpo paluu joukkueeseen kesken syksyn. Tuonut mukanaan rauhallisuutta, ja samalla nuori puolustus sai isähahmon.

Henrik Forsberg 7

Tekee vähän virheitä. Pystyy vaihtamaan roolia ja paikkaamaan hyvin, jos hyökkääjiä uupuu. Voisi vedellä vielä enemmän siniviivakuteja.

Joni Tuulola 7

Kehitys on edelleen hyvällä idulla, vaikka ehkä hieman enemmän jo odotettiin tällä kaudella. Maalikin olisi kiva tilastoihin saada. Rohkeus ja ulottuvuus parhaita avuja. Toivottavasti valitaan nuorten MM-joukkueeseen.

Petteri Nikkilä 7,5

Arvosana tulee syyskauden viimeisistä peleistä, sillä vaikka alku oli hyvä, väliin tuli katastrofi-iltoja. Niistä muistona pakkaslukema -12. Parhaimmillaan täysin ohittamaton este hyökkääjälle. Laukauksetkin lähtevät kovaa ja kohti.

Matias Haaranen 8

Kerhosta ainoa pakki, joka ei ole tehoissa miinuksella (0). Sulavasti luistelevana ehtii yleensä aina ensimmäisenä kiekkoon, mutta häviää vielä aavistuksen voimassa. Hyökkää viihdyttävän rohkeasti.

Martti Järventie 5

Ehti kerätä 13 ottelussaan tehotilastoon lukeman -11. Lainapestille ei sitten tullutkaan jatkoa.

HYÖKKÄÄJÄT

Otto Paajanen 7,5

Kerhon toiseksi paras pistemies, mutta hänelle on kertynyt myös miinuksia toiseksi eniten (-12). Joukkueen maalitykki 13 osumallaan. Tehot ovat kasvaneet vastuun myötä. Voi olla kauteensa melko tyytyväinen tähän asti.

Eero Somervuori 7

Muutama peli alla, eikä vielä kauhean hyvää muttei huonoakaan. Toi joukkueeseen varmaan kokemuksensa lisäksi uutta puhtia, tsemppiä ja myönteisyyttä. Hän on myös plussan puolella tehoissa (+1).

Juha Koivisto 7,5

Tehnyt pari komeaa maalia ja syöttänyt monta (3+10). Tuntuu, että mies on juna, joka pysyy vakaasti raiteillaan ja tekee hommansa säntillisesti. Nopeuskin on yhä tallella.

Juhani Jasu 7

Kerhon parhaita hyökkääjiä, vaikka pakkasluku onkin -9. Voittaa aloituksia, juonii hyökkäyksiä, karvaa ja puolustaa uhrautuvasti, tappaa alivoimia. Itselleen hyvin sopivassa ketjussa voisi tehdä enemmänkin tehoja.

Antti Miettinen 6

Syksy on ollut aneeminen. Liekö jokin pieni vaiva ollut jarruttamassa menoa. Tehotkin jääneet vähiin (4+7). Ei ole pystynyt olemaan sellainen vahvistus kuin odotettiin. Jospa ensi vuonna sitten.

Waltteri Hopponen 7

Alkuun melko näkymätön, mutta kun pääsi muutamaksi peliksi ykkösketjuun, alkoi parempi vaihe. Lupaava nuori, jolla on lahjoja juonikkaaseen pelaamiseen.

Santeri Vuoti 7

Viime kauden jälkeen odotukset olivat ehkä korkeammalla. Kaipaisi kentälle lisää verenmakua tekemiseensä, sillä ihan se viimeinen vaihde vielä puuttuu. Yksi maali tehtynä, mutta lisää tulee.

Miro Ruokonen 7

Toi joulukuussa pirteää nuoruuden vimmaa kentälle. Tästä tulee vielä hyvä. Pisteitä odotellaan vielä, mutta tehotilastossa komeilee +1.

Riku Hahl 6

Mikä epäonnen soturi! Loukkaantumiset pilasivat alkukauden. Kahdessatoista pelissä tuli yksi maali ja pakkaslukemaksi -8. Henkisenä johtajana häntä kaivattaisiin pian takaisin.

Vojtech Polak 5,5

Tshekki ei ole ollut vahvistus kuin parissa pelissä. Vaikuttanut hitaalta, mutta osaa kyllä tehdä maalejakin (6+10), joten odotellaan kieli pitkällä tulevaa.

Sakari Manninen 8

Joukkueen kultakypärä (6+14) ja jäällä ollessaan iloisin ilmestys. Pyörittää ja pörrää, mutta ei ole toistaiseksi saanut ketjukavereitaan samanlaiseen vauhtiin. Tehotilaston lukema -10 on kyllä aika paha.

Peter LeBlanc 5,5

Yritystä on paljonkin, mutta tuntuu tekevän asioita monesti väärin. Ei ole ollut toivotunlainen vahvistus. Kaipaisi varmasti onnistumisia, niin kipsi helpottaisi.

Joona Karevaara 5,5

Kentällä ei ole tapahtunut oikein mitään. Tilastot puhuvat puolestaan (0+1 ja -8).

Patrick Holland 6

Ei huonoin ulkomaalaisista, mutta hänet oli helpoin laittaa pois, koska hän oli koeajalla. Älykäs pelaaja, mutta oli jotenkin pihalla.

Edellisten lisäksi HPK:ssa ovat tällä kaudella pelanneet muutaman ottelun maalivahti Kristian Järvinen, puolustajat Teemu Kaislehto ja Otto Honkaheimo sekä hyökkääjät Eetu Tuulola ja Bluesiin siirtynyt Eetu-Ville Arkiomaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset