Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

HPK:n harjoituspelit alkavat erityisjärjestelyin –"Turvallinen tapahtuma tehdään yhdessä"

Kati Savolainen toivoo, että ihmiset noudattavat turvavälejä ja käyttävät hanakasti käsidesiä harjoituspeliin saapuessaan. Valmistavan kauden kynnyksellä hallissa maalattiin uusia jäämainoksia. Kuva: AP Sarjanto
Kati Savolainen toivoo, että ihmiset noudattavat turvavälejä ja käyttävät hanakasti käsidesiä harjoituspeliin saapuessaan. Valmistavan kauden kynnyksellä hallissa maalattiin uusia jäämainoksia. Kuva: AP Sarjanto

SM-liigan harjoitusottelut alkavat Pohjantähti Areenalla ensi viikon torstaina, kun HPK ja SaiPa avaavat jääkiekon valmistavan kauden Hämeenlinnassa.

Koronapandemian takia yleisön liikkumista jäähallissa on rajoitettu ja katsomokapasiteettia sekä anniskelualueiden asiakaspaikkojen määrää on supistettu.

– Toivomme, että katsojat noudattavat huolellisesti turvavälejä oman seurueensa ulkopuolisiin ihmisiin. Katsomoissa tämä tarkoittaa joka kolmannella paikalla istumista. Perheet voivat totta kai istua vierekkäin niin kuin ennenkin, HPK:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Savolainen opastaa.

Kolme sisäänkäyntiä

Poikkeustilanteen takia halli on jaettu kolmeen osaan: keskiviivan kohdalta kahteen puoliskoon ja E-katsomoon eli niin kutsuttuun lippaan. Kaikille lohkoille on omat sisäänkäynnit, vessat ja palvelut.

Eteläpäädyn puoleisten katsomoiden sisäänkäynnit ovat lippuluukun vieressä ja yläovella. Pohjoispäädyn puolelta tulevat käyttävät yläovea ja Kerho-ravintolan luona olevaa alaovea. E-katsomon sisäänkäynti on harjun puolella areenan takana.

– Tällä hetkellä harjoitusotteluihin ei myydä paikkalippuja, vaan ainoastaan tiettyyn katsomoon oikeuttavia lippuja. Lippukapasiteettia rakennetaan sen mukaan, että turvavälien noudattaminen on mahdollista, Savolainen sanoo.

Ravintolatkin jaettu

Areenan ulkoterassi on jaettu kahteen osaan. Ravintoloista Kakuti on eteläpuoliskon katsojien käytössä ja Kerho-ravintola pohjoispäädyn. E-katsomon yleisöä palvelee baariravintola Eversti.

Anniskelualueella oleskelevalla pitää olla oma istumapaikka pöydän ääressä.

– Jokaisella ovella on käsidesiautomaatti ja toivomme, että ihmiset käyttävät niitä hanakasti ja varsinkin jo halliin tullessaan. Kasvomaskisuosituksia odotellaan, mutta tällä hetkellä maskien käyttö on jokaisen oma asia.

Hallin henkilökuntaa on ohjeistettu kiinnittämään erityistä huomiota hygieniaan sekä turvaväleihin ja asiakaspalvelussa käytetään turvavarusteita.

Kontaktit minimiin

Joukkueessakin noudatetaan erityistä varovaisuutta hygienia-asioissa.

– Esimerkiksi fysiikkakeskuksen välineet putsataan jokaisen treenin jälkeen, eikä pukuhuoneisiin saa tulla ulkopuolisia ihmisiä, Savolainen kertoo.

Pelaajia on ohjeistettu, etteivät he ottaisi kontaktia muiden joukkueiden pelaajiin kaukalon ulkopuolella.

Nykyisessä tilanteessa ei myöskään fanitapaamisia pystytä järjestämään, vaan niiden aika on myöhemmin.

– Ajatuksenahan on ollut, että rajoitukset ovat poistuneet, kun liiga alkaa 1. lokakuuta, mutta eihän sitä tiedä, Savolainen pohtii.

– Kaikkein tärkeintä on, ettei halliin tulla sairaana. Vain yhdessä voimme luoda turvallisen tapahtuman.

Ottelut kotona

Harjoituspelit

To 13.8. HPK–Saipa

To 3.9. HPK–Ässät

To 10.9. HPK–Tappara

Ke 16.9. HPK–Pelicans

Kausi alkaa

To 1.10. HPK–Kärpät

Ottelut arkisin klo 18.30, la kello 17.

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

25.9.2020