fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

HPK:n lainamaalivahti Rasmus Reijola haluaa palata Amerikkaan - Täällä fanit huutavat jo nimeä, katso Reijolan otteita videoilta

Rasmus Reijola on päässyt lainapestinsä aikana hyvin juttuun muun HPK-joukkueen kanssa. Kuva: Lea Karmala

Maalivahti Rasmus Reijolan nimi opittiin tuntemaan Hämeenlinnassa aika pian sen jälkeen, kun hän tuli Emil Larmin paikkaajaksi HPK:hon. Ensimmäisissä kolmessa ottelussaan hän torjui Kerholle kahdeksan pistettä.

Hämeenlinnassa Reijola elääkin nyt yhtä unelmiensa välietappia.

– Tavoitteenani on aina ollut päästä pelaamaan Liigassa. Kutsu HPK:hon tuli aika puskista, mutta olin heti ihan innoissani. Kun agentti soitti ja kysyi, kiinnostaisiko tällainen mahdollisuus, vastasin, että totta kai.

Katso Reijolan peliä HPK-Saipa -matsista:

 

 

Suomessa Reijola ei ole jääkiekkopiireissä kovin tuttu, sillä hän on viettänyt kuusi kautta Yhdysvalloissa. Ensimmäiselle reissulle hän lähti jo 16-vuotiaana vaihto-oppilaaksi Conneticutiin. Paikka löytyi tamperelaisen Universal Players -yrityksen kautta.

– Oli halu lähteä katsomaan, millaista kiekko valtameren toisella puolella on. Koulu oli sisäoppilaitos, ja vuosi siellä oli hauska. Olihan se jännä paikka lähteä niin nuorena maailmalle, mutta se kasvatti ihmisenä. Asuimme kahden muun pojan kanssa koulun asuntolassa, jossa oli aika tarkat säännöt.

Reijola suosittelee ehdottomasti samanlaista vaihtoa muillekin nuorille. Hän sai vuodessa myös hyvän pohjan kielen oppimiseen, kun ympärillä ei ollut muita suomalaisia.

– Yksi eurooppalainen siellä oli, Serbiasta tai jostain. Sitä oppi pakostakin pärjäämään englannilla.

 

Parin Suomessa vietetyn vuoden jälkeen Reijola lähti uudestaan Amerikkaan opiskelemaan ja pelaamaan yliopistosarjaa yhteensä viideksi kaudeksi. Hän halusi yhdistää koulun ja kiekon. Yhdysvalloissa hän valmistui kauppatieteiden kandidaatiksi, ja nyt hän jatkaa omalla tahdillaan opintoja Lappeenrannan yliopistossa.

– Amerikasta opin työnteon. Siellä näki, että kaikki painavat tosi paljon hommia. Ajankäyttö koulun ja lätkän välillä piti organisoida järkevästi, hän kertoo.

Toissa kaudeksi Reijola palasi jälleen Suomeen, Mestikseen ja Rovaniemen Kiekkoon. Hän sanoo, ettei ole valintaansa katunut, sillä RoKissa hän kokee menneensä pelaajan paljon eteenpäin. Mestisurallaan hän on tehnyt yhden maalinkin, viime vuonna Espoossa.

 

HPK:ssa Reijolan pesti kestää 14.2. asti. Lisäaikaa ei liene tulossa, sillä Emil Larmi toipunee siihen mennessä kuntoon.

– Larmi on pyörinyt kopissa ja tehnyt kuntouttavia juttuja. Hyvin olemme tulleet hänen ja Antti Karjalaisen kanssa kolmistaan juttuun. On löydetty yhteinen sävel saman tien. Mukavia kavereita.

– HPK:ssa on muutenkin hyviä tyyppejä, ja joukkue on tosi yhtenäinen. Kaikki tulevat juttuun toistensa kanssa. Joukkue on laadukas, hyvä sekoitus nuorta energiaa ja kokemusta, Reijola kehuu.

Ennestään Reijola tunsi Kerhon pelaajista vain Arto Laatikaisen ja Petteri Nikkilän. Lainapestinsä ajan Reijola asuu hotellissa ja nauttii se aamupaloista. Viikonloppuisin hän piipahtaa vanhempiensa luona Espoossa.

 

Kalpa-HPK -pelin ottelukooste:

 

Niin kuin monet kerhopelaajat, myös Reijola on intohimoinen golfari. Hämeenlinnastakin hän tunsi entuudestaan paremmin Linna Golfin kuin muun kaupungin.

– Olen pelannut golfia viisivuotiaasta lähtien. Se on rakas harrastus. Mulla on Espoon suunnalla paljon kavereita, jotka pelaavat. Golf on hyvää pääkopan tyhjennystä vaikka rankkojen treenien jälkeen. Pikku panoksia on kavereiden kesken, mutta ei siellä hampaat irvessä väännetä, hän nauraa.

Tänä viikonloppuna HPK:lla on tiukat paikat, kun vastaan tulee peräkkäisinä päivinä sarjajohtaja Kärpät.

– Jos pystymme pelaamaan omalla hyvällä tasollamme, meillä on mahdollisuus voittaa. Se vaatii joka äijältä hyvää suorittamista, maalivahti tuumaa.

SaiPa-pelin jälkeen fanit huusivat Rinkelinmäellä Reijolaa tuulettamaan voittoa kanssaan.

– Tuntui hyvältä saada sellainen kunnia. Lämmittää ehdottomasti mieltä, kun uusi kaveri pääsee tuolla tavalla sisään.

Tulevaisuuden haave Reijolalla siintää rapakon takana.

– Totta kai palaisin Amerikkaan, jos mahdollisuus tulisi. Se olisi hieno homma. Mutta mennään nyt askel kerrallaan, jos ensin pääsisi Liigaan. Varmaan kaikki kiekkoilijat unelmoi NHL:stä.

Rasmus Reijola

Syntynyt 26.11.1992 Vantaalla.

Kasvattajaseura Espoon Palloseura, ESP.

Kausi 2009-10 vaihto-oppilaana USAssa, South Kent Prep School.

Kausi 2010-11 SaiPassa A-junioreiden SM-liigassa.

Kausi 2011-20 Bluesin A-junioreiden SM-Liigassa.

Kaudet 2012-16 yliopistosarjassa St. Cloud Statessa.

Kausi 2016-17 Alaskan yliopistojoukkueessa.

Kaudet 2017-19 Mestiksessä RoKissa.

Perhe: vanhemmat, pikkusisko ja tyttöystävä.

Koulutus: kauppatieteiden kandidaatti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset