fbpx
Kaupunkiuutiset

HPK:n talous nousi voitolle

HPK Liiga Oy onnistui tekemään ensimmäisenä toimintavuotenaan voitollisen tuloksen. Edelliskaudella seura teki tappiota 230 000 euroa, mutta nyt rahoituskulujen ja verojen jälkeen plussan puolelle jäi 50 500 euroa.

– Tätä me tavoittelimme ja sen eteen tehtiin töitä. Hyvään tulokseen päästiin liiketoimintaa ja kumppanuusasioita kehittämällä, toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo.

Toivanen on siitäkin hyvillään, että kotiotteluiden yleisökeskiarvoksi saatiin 3 244, vaikka joukkueen menestys ei ollut kummoinen. Luku nousi noinkin korkeaksi erilaisten tempausten ja kampanjoiden ansiosta.

Taloudellisesti hyvin mennyt vuosi antaa Toivasen mukaan intoa ja mahdollisuuksia kehittää edelleen sekä joukkueen että katsojien oloja. Fysiikkavalmennuskeskusta parannetaan entisestään, ja hallissa tehdään todennäköisesti remontti eteläpäädyn Tolppaan niin, että siitä tulee muinakin aikoina kuin vain peleissä auki oleva ravintola. Myös C-junioreiden päätoimisen valmentajan palkkaaminen tulee ajankohtaiseksi.

Toimitusjohtaja iloitsee myös siitä, että osakeyhtiöllä on nyt yli 800 uutta omistajaa. Sen ansiosta HPK on entistä vahvemmin Hämeenlinnan ja koko maakunnan oma seura. Osakeannista saadut 704 200 euroa eivät ole mitenkään vaikuttamassa tilivuoden tulokseen.

Tuleva kausi näyttää HPK:lla hyvältä myös siinä mielessä, että kausikortteja on mennyt keväällä enemmän kaupaksi kuin edellisinä vuosina. Kesäkuun alussa niitä oli myyty hieman reilut 700 kappaletta. Pohjoispäädyn tarjouspaikoille on myyty jo yli 200 korttia.

– Yleisökeskiarvoksi asetamme noin 3 300 katsojaa, ja senkin haluamme tietenkin ylittää. Pelaajabudjettimme pysyy ennallaan, mutta vahva talouden kivijalka auttaa reagoimaan nopeasti, jos vaikka joku pelaaja loukkaantuu. Kesän aikana etsimme vielä yhtä tai kahta pelaajaa, Toivanen kertoo.

Uusi toimitusjohtaja sanoo pitävänsä tosi paljon työstään HPK:n johdossa.

– Toimistossa on erittäin positiivinen tunnelma ja hyvä henki. Meillä on vankka usko tulevaan kauteen ja joukkueeseen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset