Kaupunkiuutiset

HPK:ssa ei huudeta pää punaisena

Ennen perjantaita HPK:ssa odoteltiin vuoden ensimmäistä voittoa tulevaksi – ja pian.

Tuskaisina alamäkiviikkoina sekä valmentajat että pelaajat ovat kuitenkin pitäneet hyvänä sitä, että liigapelejä on tammikuussa sumaksi asti, muuten joukkue ehtisi märehtiä liikaa tappioputkeaan, joka ennen Kärpät-peliä venyi kuuteen otteluun.

Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen myöntää, että häviökierteessä eläminen ei ole helppoa. Torstaina valmentajat katsoivat pelaajien kanssa vielä videoilta keskiviikon kammottavan romahduksen HIFK:ta vastaan.

– Kävimme läpi ne jutut, mitä siinä kolmannen erän lopussa tapahtui, pilkottiin ne palasiin ja mietittiin, mitä vaihtoehtoja eri tilanteissa olisi ollut. Ei siellä kannata pää punaisena karjua, vaan virheistä pitää oppia ja mennä eteenpäin. Tuska kuitenkin hiipii eri tavalla eri ihmistyyppeihin, Lehtonen tiivisti kuulumiset Kärpät-ottelun aattona.

Kritiikin kautta ylöspäin

Päävalmentaja Pasi Arvonen kuvaili torstaina joukkueen tunnelmia niin, että edessä on tie vain ylöspäin.

– Virheet täytyy karsia pois, ja joka ilta on annettava kaikkensa. Siitä se lähtee.

Arvonen arvosteli HIFK-pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa muutamia pelaajiaan, jotka eivät hänen mielestään taistelleet täysillä joukkueen eteen. Peliä katsoneen oli helppo yhdistää kritiikki ykköskenttään, jossa pelaavat Eero Somervuori, Marek Viedensky ja Jesse Saarinen.

– Oikea tulkinta. Kärkikenttämme otti kolme maalia vastaan. Jotta voittoja tulisi, kaikkien täytyy olla mukana, hän sanoo.

Rohkeutta ja rentoutta

Myös puolustaja Jyri Niemi kiittelee sitä, että nyt pelejä on ohjelmassa paljon (peräti 14 tammikuussa). Menneitä ei ehdi jäädä murehtimaan, vaan heti on katsottava kohti tulevaa.

Niemi on huomannut, että tappioiden kasautuessa rentous joukkueesta kaikkoaa, ja se taas vie terää pois myös maalinteosta.

– Ehkä alamme puristaa mailaa, ja sitten ammutaan sellaisestakin kohdasta, mistä ei kannattaisi. Kun tulee voittoja, tuntuu, että kaikki pomppii itselle, mutta kun ei kulje, niin ei kulje. Itseluottamus on iso asia, ja onnistumisista se on kiinni. On ihan sama, mikä joukkue on vastassa, vain se on tärkeää, että saadaan tappioputki poikki, Niemi pohtii.

Niemellä pitää myös pelihommien ulkopuolella kiirettä, sillä hän opiskelee lyseon aikuislinjalla.

– Koulussa lasken matikkaa, se on minun rentoutumistani, hän naurahtaa.

Ei panikointia

Lehtonen muistuttaa, että millään vippaskonsteilla luottamusta omaan osaamiseen ei taiota, vaan joukkue pystyy tekemään sen yhdessä yksinkertaistamalla peliään.

– Korostan pelirohkeutta. Jokainen pelaaja on jo näyttänyt, että he kyllä osaavat tämän pelin.

Sarja on tasainen, ja useimmille joukkueille tulee putkia. Mitään paniikkinappulaa en ole vielä painanut. Ja sen olen aiemminkin sanonut, että Lehtonen luovuttaa vasta haudassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset