Kaupunkiuutiset Janakkala

Itseoppinut kielisoitinten taitaja johdattaa kuulijat juurimusiikin alkulähteille

Kitaristi Paavo Pesonen tutustuttaa kuulijansa perinnemusiikin saloihin Janakkalan kirjastossa ensi tiistaina. Kuva: Jyrki Kallio

Paavo Pesosen kitarakonsertissa tarjoutuu tilaisuus tutustua vanhaan pohjoisamerikkalaiseen juurimusiikkiin. Pesonen perehdyttää kuulijansa perinnemusiikin saloihin soiton ja kerronnan keinoin Janakkalan kirjastossa ensi tiistaina. Hän on tehnyt vastaavia esiintymisiä Suomessa jo vuosia. Virtuoosimainen kitaristi kuuluu Suomessa genrensä eturivin muusikoihin ja hänelle on ennusteltu kansainvälistä uraa.

Luvassa on siis monipuolinen kattaus akustisilla kitaroilla ja resonaattorikitaralla soitettua musiikkia mustien ja valkoisten sävelten sulatusuunista. Esityksessä kuullaan ennen toista maailmansotaa syntynyttä bluesia, vanhaa mustaa ja valkoista hengellistä musiikkia, Appalakkien vuoristoalueen musiikkia, jolla on juuret Brittein saarilla asti muun muassa kelttivaikutteineen, ja perinteisiin teemoihin ja soittotekniikoihin nojaavia Paavo Pesosen omia sävellyksiä.

Helmikuussa 2018 albuminsa Past Comes Back to Haunt You julkaissut Paavo Pesonen on itseoppinut kielisoitinten taitaja. Levy sai erinomaiset arvostelut musiikki- ja päivälehdissä, musiikin nettijulkaisuissa, musablogeissa, ym. Pesonen on perehtynyt syvällisesti soittamansa musiikin historiaan, taustoihin ja keskeisiin tekniikoihin. Hän soittaa kitaroitaan perinteisillä fingerstyle-tekniikoilla. Nämä näppäilytekniikat mahdollistavat rikkaat sovitukset, jotka luovat kappaleisiin illuusion useamman kitaristin yhtäaikaisesta soitosta,ja yksi muusikko hoitaa myös yhtäaikaa melodian kuljetuksen, sointukomppauksen ja basson.

Kitaristi Paavo Pesonen esiintyy Janakkalan pääkirjastossa, Koulutie 2, tiistaina 26.3. klo 18. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset