fbpx
Kaupunkiuutiset

Huoltotöissä kohti talonmieshenkeä

– Kiinteistönhoidossa tavoittelemme yhä enemmän sellaista vanhan ajan talonmieshenkeä. Palvelemme ihmisiä, emme pelkästään huolla ja korjaa kiinteistöjä ja talotekniikkaa.

Näin sanoo A. Kariniemen Talohuolto Oy:n toimitusjohtaja Anne Kariniemi. Hän perusti oman yrityksensä vuonna 2011, kun hänen aikaisempi työnantajayrityksensä Kiinteistöpalvelu Kariniemi myytiin Talisvaara Oylle. Anne Kariniemi halusi jatkaa sukuyrityksen perinteitä Hämeenlinnassa, myös palkaten Pertti Kariniemen huollon työnjohtajaksi. Perustamassaan yrityksessä on parhaimmillaan ollut mukana kolmen sukupolven edustajia Kariniemen perheyhtiöstä.

– Meille palvelun laatu kaikissa toiminnoissa on lähtökohta. Mieluummin pidennetään työpäivää kuin tehdään hutiloiden ja hällä väliä -asenteella. Kiinteistönhuollon vaatima ammattitaito on tietysti kaiken perusta, Anne vakuuttaa.

Hänen mukaansa myös hyvä, sekä toimiva, että monipuolinen kalusto erilaisiin työtehtäviin on hyvin tärkeää.

– Uskon siihen, että palveluissa palataan takaisin kohti talonmies-mallia. Nykyaikana se tarkoittaa taloyhtiön, isännöitsijän ja huoltoyhtiön hyvää yhteistyötä. Näin asukkaat saavat parempaa palvelua , Anne pohtii.

Hämeenlinnan alueella toimivan yrityksen palvelukokonaisuus räätälöidään aina kiinteistökohtaisesti. Valtaosa sopimuksista on kiinteistön huoltoa , yleisten tilojen siistimistä ja piha-alueiden hoitoa.

– On myös räätälöityjä sopimuksia, jonka pohjalta vastaamme vain joistain osa-alueesta.

Huoltoyhtiön työtehtävät vaihtuvat vuosikierron mukaisesti. Yksi sesongeista on juuri käsillä, kun lumet ovat sulaneet ja kesään valmistautuminen on alkanut.

– Nyt esimerkiksi pestään asvalttipihoja talven hiekoista ja siistitään nurmialueita.

Sesonkityöt vaikuttavat myös henkilöstön määrään. Kiireisimpään aikaan palkataan tarvittaessa lisähenkilöstöä vakituisten työntekijöiden lisäksi.

Kiinteistöhuoltoyhtiön osaamisrepertuaari on nykyisellään valtavan laaja, koska kiinteistökantakin vaihtelee vanhoista pannuhuoneella varustetuista taloista nykyaikaiseen atk-pohjaiseen järjestelmään saakka.

– Kokemus on valttia. Kun osa työntekijöistämme on tehnyt näitä töitä kymmeniä vuosia, löytyy laaja osaamispohja. Toisaalta tarvitaan nykyaikaisen tekniikan taitoa, joka hankitaan opiskelujen kautta, Anne kertoo.

A. Kariniemen Talohuollossa on muun muassa konetekniikan erikoisosaaja, pian myös putkiasentajan pätevyyden hankkinut kiinteistönhoitaja. Anne on itse koulutukseltaan hortonomi, joten piha-alueillekin löytyy erikoisosaaja.

– Kun vain muilta kiireiltä ehdin, teen myös istutuksia ja leikkauksia sekä suunnittelen ja toteutan pihoja. Konsulttiapua annan usein piha-alueita suunnitteleville taloyhtiöille, toimitusjohtaja kertoo omasta varsin monipuolisesta työnkuvastaan.

Aina ei selviä pelkästään omin avuin. Erityisosaamista tarvitaan esimerkiksi sähkö-, LVI- ja timpurintöissä.

– Yhteistyökumppanit ovat kokeneita ammattilaisia. Minusta on tärkeä käyttää ja tukea paikallisia yrittäjiä, Anne Kariniemi selvittää toimintaperiaatettaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset