fbpx
Kaupunkiuutiset

Huumaantunut kuljettaja kaahasi moottoritiellä – Koirankakattajia ja mopoilijoitakin valvotaan

Kuvituskuva.

Mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen lauantaiaamuna Harvialantiellä Hämeenlinnassa. Kuljettaja puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,53 mg/l.

Poliisi tavoitti perjantaina aamupäivällä Mantereenlinnantiellä henkilöautoa kuljettaneen miehen, jonka epäillään huumetestin perusteella olleen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Parikymppistä miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

 

Hämeen poliisilaitoksen liikennesektorin partio suoritti perjantaina illalla ajotapavalvontaa Hämeenlinnassa Hattelmalassa Valtatie 3:lla tunnuksettomalla poliisiautolla. Partio mittasi kolmekymppisen miehen kuljettamalle henkilöautolle nopeudeksi 144 km/h nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h. Kuljettajalle tehty huumausainetesti osoitti positiivisen tuloksen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Alkanut kevät ja lähestyvä kesä ajankohtaistavat Hämeen poliisilaitokselle jokavuotisia tarkkailujen kohteita, eli koirankakkoja ja moponuoria. Poliisi kertoo tiedotteessaan valvovansa näitäkin asioita monen muun murheen lisäksi.

“Erikseen ei kakan hylkääjiä kytätä, mutta jos kohdalle osuu, niin huomautuksen varmasti saa. Nuoria mopoilijoita pyritään ensisijaisesti ohjeistamaan neuvoin ja kehotuksin. Joskus sekään ei tehoa, niin sitten sakotetaan. Mopoilevat nuoret ovat kuitenkin läpileikkaus meistä kaikista vanhemmista, joukossa on äärettömän paljon fiksuja nuoria ihmisiä. Valitettavasti joukkoon mahtuu myös niitä vähemmän fiksusti käyttäytyviä”, poliisin tiedotteessa todetaan.

Poliisi valvoo tulevana suvenakin mopoilijoita, joskus etukäteen ilmoittaen, joskus ilmoittamatta. Viime vuosien aikana valvonnan määrä on vähentynyt. Poliisi on joutunut siirtämään henkilöstöä valvonnasta hälytystehtävien hoitamiseen.

“Moni laki ja asetus lähtevät siitä ajatuksesta, että niiden noudattaminen on tehty yhteiseksi hyväksi. Omilla teoillamme on suuri merkitys koko yhteisön hyvinvoinnille. Lakien rikkominen koskettaa aina jotain toista ihmistä, ihmistä joka on monesti täysin syytön koko asiaan. Ei ole kiva astua koiran kakkaan tai herätä helteellä mopon pärinään. Ylipäätään rikoksen uhrin asemaan joutuminen ei ole koskaan mukavaa”, poliisi muistuttaa.

 

 

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset