fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Hymyilevällä valtuutetulla on tuhat rautaa tulessa ja vaaka, joka huutaa armoa

Miljonäärivisailija, metallimuusikko vai kunnallispolitiikan komeetta? Nyt otetaan selvää Antti Ahosesta.
Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Antti Ahonen arvostaa historiaa, vanhaa arkkitehtuuria ja perinteitä. Ahonen oli aloitteentekijä ja keskeinen vaikuttaja Lotta-patsaan saamisessa Hämeenlinnaan. Kuva: AP Sarjanto
Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Antti Ahonen arvostaa historiaa, vanhaa arkkitehtuuria ja perinteitä. Ahonen oli aloitteentekijä ja keskeinen vaikuttaja Lotta-patsaan saamisessa Hämeenlinnaan. Kuva: AP Sarjanto

Kaupunginvaltuuston takarivissä istuu kokoomuksen edustaja, joka ei lakkaa hymyilemästä ja käyttää puheenvuoroissaan lennokkaita sanankäänteitä ja historiallisia viittauksia. Pari vuotta sitten hän nousi hetkellisesti valtakunnan julkkikseksi Suomen suosituimmassa tv-ohjelmassa.

Antti Ahonen, mikä olet miehiäsi?

– Aivan ensimmäiseksi olen perheenisä, sen jälkeen muusikko, innokas historioitsija ja poliitikko. Koulutukseltani olen humanististen tieteiden kandidaatti, mutta maisterin paperit ovat tulossa syksyllä Helsingin yliopistosta. Valtiotieteen maisterin opinnot ovat gradua vaille valmiit.

Millaista musiikkia soitat?

– Aloin rämpytellä kitaraa rippikouluikäisenä ja lukiossa tulivat ekat bändit. Nykyään kuulun goottimetalliyhtye Medieval Artiin laulaja-basistina ja raskasta rockia soittavaan Vergiliin, jossa vastaan kitarasta ja sävellyksistä.

Miten poliittinen urasi alkoi?

– Liityin kokoomusnuoriin lukiossa. Olen aina ollut kova Sauli Niinistö -fani, hän on nykypoliitikoista ehdoton esikuvani. Lähdin mukaan kuntapolitiikkaan Riihimäellä ja pääsin koulutuslautakuntaan varajäseneksi 1997 ja varavaltuutetuksi 2000. Vuonna 2003 minut valittiin Kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheenjohtajaksi ja vastasin kahdeksan vuotta liiton kansainvälisestä toiminnasta.

Miltä valtuustotyö Hämeenlinnassa on maistunut?

– Oikein hyvältä. Saan olla tekemisissä hirveän mielenkiintoisten asioiden kanssa ja samalla voin tehdä töitä omankin perheen eteen. Ykkösasia on ponnistella Hämeenlinnan elinvoiman lisäämiseksi ja tämä halu yhdistää ihmisiä yli puoluerajojen.

Mikä sinua harmittaa täkäläisessä kunnallispolitiikassa?

– Kotihoidon tuen Hämeenlinna-lisästä luopuminen oli märkä rätti lapsiperheiden kasvoille. Se oli erittäin huono päätös, jolla oli iso symbolinen merkitys. Junavuorojen osalta Hämeenlinnan oma edunvalvonta ei ole täysin onnistunut ja OKL:n menettäminen oli paha isku meille. Toivoa ei kuitenkaan pidä menettää, esimerkiksi Lahtikin taisteli vuosikymmeniä yliopistokaupungin asemasta ja nyt se on toteutunut.

Millainen poliitikko olet?

– Haluan lähtökohtaisesti olla kaikille mukava ja ystävällinen, en tuomitse mielipiteitä ja yritän kohdata ihmiset ihmisinä. Olen jyrkästi verojen korottamista vastaan ja lapsiperheiden asioissa olen tiukkana, koska lapsissa on tulevaisuus. Vaikka olen oikeistolaisen talouspolitiikan kannattaja, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus on minulle tärkeää. En hyväksy, että vanhuksia pidetään ala-arvoisissa oloissa tai että heikommassa asemassa olevien ihmisten oikeuksia poljetaan. Isänmaallisuus on minulle myös tärkeä arvo.

Yksi vaalilauseistasi oli Donald Trumpia mukaileva “Make Hämeenlinna Great Again”. Mitä siitä pitäisi päätellä?

– Lausehan on alkujaan peräisin Ronald Reaganilta. Sen voi laittaa huumorin piikkiin, mutta ajatuksessa on vinha perä. Tavoitteeni on saada Hämeenlinna uuteen nousuun ja väkiluku kasvamaan.

Voitit 60 000 euroa Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa. Millainen kokemus se oli?

– Todella myönteinen. Toki jännitin kovasti, sillä ohjelmassa menestyminen on aika paljon tuuripeliä. Jaajo Linnonmaa on tosi mukava juontaja ja aidosti hyväntahtoinen tyyppi. Hänen panoksensa ohjelman suosioon on iso, sillä hän on hauska ja silti sopivasti roisi tässä koko perheen ohjelmassa.

Olet ryhtynyt laihdutuskuurille?

– Painoa on kertynyt sen verran, että se on jo iso taakka. Olen kova puputtamaan leipää ja juon helposti viisi litraa maitoa päivässä. Tällä viikolla vaaka näytti yli 160 kiloa.

– Aloitin äskettäin Cambridge-ohjelman ja ajatuksena on muokata pysyvästi ruokailutottumuksia. Haluan ehtiä seuraaman pidempään lasteni elämää ja nähdä jonakin päivänä jopa omat lapsenlapseni.

Antti Ahonen

Syntynyt Hämeenlinnassa 1977.

Naimissa, uusperheessä viisi lasta.

Kaupunginvaltuutettu (kok.), sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja.

Kokoomuksen Satakunnan piirin toiminnanjohtaja ja Hämeenlinnan kunnallisjärjestön puheenjohtaja.

Suomen Vuokranantajien Kanta-Hämeen aluepäällikkö.

Intohimot: rock- ja metallimusiikki, historia, asuntosijoittaminen.

Lempiohjelmat televisiossa: “Miljonäärivisailu ja historiadokumentit. Joskus jotain hömppää.”

Motto: “Kannattaa hymyillä paljon, siitä tulee hyvälle tuulelle.”

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset