fbpx
Kaupunkiuutiset

Hypnoosilla hyvinvointia

Muutama kymmenen ihmistä luentosalin tuoleissa nostaa kädet vaakatasoon eteensä, kämmenet toisiaan vasten, sulkee silmänsä. Hypnologi Pekka Pakaraisen ääni kehottaa tuntemaan kuinka ilmapallo käsien välissä kasvaa. Siltä se tosiaan tuntuu. Ilmapallo kämmenteni välissä kasvaa ja käteni erkanevat toisistaan vääjäämättä.

On meneillään hypnotisoija, hypnoosikouluttaja Pekka Pakaraisen luento Hypnoosin vaikutusmahdollisuudet mieleen Hämeenlinnan Henkinen Kehitys ry:n Kivijalka-tilassa.

Hypnoosi on syvä rentoutumisen tila, unen ja valvetilan välimaasto.

– Hypnoosia voidaan soveltaa ihmisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen. Siitä on apua erilaisiin sosiaalisten tilanteiden pelkoihin, esiintymisjännitykseen, kahvikuppineuroosiin, paniikkihäiriöihin. Änkytys, puhevaikeudet, vääristyneet elintapatottumukset, kuten tupakointi ja alkoholiongelmat voidaan saada kuriin hypnoosissa, kertoo hypnotisoija Pekka Pakarainen.

– Monet fobiat ja neuroosit talttuvat hypnoosilla. Hämähäkkien pelko on yleisimpiä fobioita. Kynsien ja kynsinauhojen pureskelu on myös esimerkki arkisesta neuroosista.

Lahdessa asuva ja vastaanottoa pitävä Pakarainen on parinkymmenen vuoden aikana hoitanut tuhansia asiakkaita ja julkaissut aiheesta 7 kirjaa. Lisäksi hän ohjaa hypnotisointikursseja, joita on lähitulevaisuudessa suunnitteilla Hämeenlinnaankin. Ennen kouluttautumistaan hypnotisoijaksi Pakarainen toimi kanttorina, hänellä on myös diplomiurkurin koulutus.

– Olen kouluttanut hammaslääkäreitä, lääkäreitä, psykologeja, luontaisterapeutteja, terapeutteja ja muuta terveydenhoitoalan henkilöstöä käyttämään hypnoosia. Hypnoosi sopii hyvin esiintyjien ja urheilijoiden henkiseen valmennukseen ja sitä voidaan käyttää myös rikostutkimuksessa, Pakarainen mainitsee.

Myös kipu- ja särkytiloihin on mahdollista saada apua hypnoosilla. Pakarainen on ollut muun muassa synnytyksessä mukana poistamassa kipuja synnytyspelosta kärsineeltä äidiltä. Hypnoosissa synnytys sujui mallikkaasti.

Itsesuggestiolla voi myös hoitaa itseään. Markkinoilla on lukuisia äänitteitä ja rentoutukseen tarkoitettuja CD-levyjä, joiden avulla saavutetulla rentoutumisella on monia positiivisia vaikutuksia sekä fyysisesti että henkisesti. Rentoutuminen mm. laskee verenpainetta, laukaisee lihasjännityksiä, tasapainottaa unta, aktivoi muistia, tehostaa oppimista sekä parantaa stressin sietokykyä.

Suggeroijana voi olla muukin kuin yksittäinen henkilö. TV-mainokset ovat esimerkki suggestiosta. Myös joissakin uskonlahkoissa on kysymys massasuggestiosta. Murrosikäiset nuoret ovat altteimpia suggestiolle.

Lisätietoja erilaisista henkisen hyvinvoinnin kursseista löytyy nettisivuilta http://www.henkinenkehitys.fi ja

Tietoa hypnoosista: Pekka Pakarainen 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset