Kaupunkiuutiset

Hyvällä mielellä pääsee pitkälle

Kiusoitteleva. Vihjaileva. Viaton. Mielikuvitusta ruokkiva. Naisellisuuteen kannustava.

Edellä mainituilla eväillä Satu Lehtosen yksi unelma toteutui, kun hänet valittiin Pin-Up Finland -kisassa 12 finalistin joukkoon 160 hakijan joukosta.

Asiaan kuuluvalla Sandra DeVille -alter egollaan häikäissyt Lehtonen kruunattiin yllätyksekseen Suomen toiseksi viehkeimmäksi pin-up -kaunottareksi Lahden jenkkiautotapahtumassa.

– En osannut aavistaakaan, että näin kävisi. Tuntui epätodelliselta kuulla oma nimensä kärkikolmikossa, Lehtonen muistelee.

Hänen mukaansa viikonloppu oli muutenkin yhtä hullunmyllyä ripeällä aikataululla:

– Näytösten harjoittelua, koreografian viilaamista, meikkaamista, vaatteiden sovittelua ja lavaesiintymistä, Lehtonen luettelee.

Pin-up ei ole pelkkää poseeraamista, vaan kisassa vaadittiin heittäytymistä erilaisiin teemoihin ja tarinoihin kolmessa esityksessä aina alusvaatekierroksesta lähtien.

Pin-upin historiassa teemoja ja tarinoita riittää, esimerkiksi toisessa maailmansodassa amerikkalaisten sotakoneisiin maalattiin kuvia uimapuvuissa keikistelevistä kaunottarista.

– Jokainen esiintyminen piti vetää kuin se olisi ollut oman elämän tähtihetki. Hyvällä mielellä ja asenteella pääsee pitkälle.

Tuomaristossa istuivat muiden muassa sellaiset alan kuuluisuudet kuin LouLou D’vil, Miss Miranda ja Elegy Ellem.

– Esiintymistä helpotti lavalle suunnatut kirkkaat valot. Yleisö ei tahtonut nähdä. Mummoni kuulemma hyppi eturivissä kannustamassa, Lehtonen naurahtaa.

Hiottavaa jäi

Lehtonen kertoo jännittäneensä lavaesiintymistään hirveästi.

– Hiottavaa jäi, mutta itsevarmuutta tuli rutkasti lisää. Jännitys laukesi huomatessani, että yleisö oli mukana jutussa.

Vaikka menestystä tuli, parturikampaajayrittäjä Lehtonen tunnustautuu kuitenkin harrastelijamalliksi, jolle pin-up on elämäntapa.

Lehtosen tyyliä inspiroivat menneet ajat, rockabilly-musiikki ja vanhat elokuvat. Itseään hän toteuttaa valokuvissa.

– Pin-up-kuvat eivät ole mitään pornoilua. Ne ovat kauniita ja sensuelleja, joissa jätetään sijaa myös katsojan mielikuvitukselle, Lehtonen kiteyttää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset