Kaupunkiuutiset

Hyvän ruuan ja yhdessäolon juhlaa kaupungin sydämessä

Keskustassa syödään yhdessä ensi lauantaina kello 13-17. Torille ja Raatihuoneenkadulle tulee pöytiä, joihin ihmiset voivat tuoda omia eväitään, hakea annoksia lähialueen ravintoloista tai ostaa purtavaa torin ravintolateltasta. Tarkoituksena on viettää leppoisaa aikaa porukalla. 

Hämeenlinnassa on myös herätelty kuluvana vuonna paikallisten ravintoloiden ja ruuantuottajien yhteistyötä. Tuloksena syntyi viisi lähiruoka-annosta, joita on mahdollista maistella toritapahtumassa.

Tapahtumaan haluttiin mukaan hämäläisistä raaka-aineista valmistettuja annoksia. Yhteistyötä lähti edistämään HAMK:in Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhankkeen vetäjä Sanna Lento. Paikallisten raaka-aineiden käytöstä innostuivat Ravintola Piparkakkutalon keittiömestari Ismo Aho ja Fresno American Dinerin keittiöpäällikkö Arto Korhonen.

Keittiömestareiden ja hämäläisten ruuantuottajien yhteistyön tuloksena syntyneet herkut ovat tarjolla ensimmäistä kertaa järjestettävässä Syödään yhdessä hämäläisittäin -päivässä niin kauan kuin niitä riittää. Näitä lähiruokatuotteita on päässyt jo ravintoloiden ruokalistoille.

Aamun torilla aloittaa kello 10 Maaseutupolku, joka on perheille suunnattu tapahtuma kertoen ruuasta ja sen tuotannosta. Polulla kuljetaan viljan reittiä pellolta valmiiksi vohveliksi, opitaan mitä villiyrttejä voi syödä ja tutustutaan mehiläistarhaukseen ja maatilan eläimiin. 

Skogsterilla vietetään kello 11-16 talojuhlaa. Museoon on vapaa pääsy ja koko talossa sekä Raatihuoneenkadulla pidetään museomarkkinoita. Luvassa on teatteria, käsityönäytöksiä sekä muuta ohjelmaa ja kello 11 avaavassa Café Bar Skogsterissa esiintyy Marjuska Santala Trio.

Syödään yhdessä hämäläisittäin -päivä la 17.6.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset