Kaupunkiuutiset

Hyväntuulen tapahtuma Juteini-talossa

Jaakko Juteinin tekstejä on jälleen saatavilla. Sastamalalainen kirjankustantamo Marras Workshop on julkaissut uuden teoksen Jaakon runoralli. Kirja sisältää Juteinin runoja lapsille ja muillekin lapsenmielisille. Jaakon runoralli -teos julkistetaan samaa nimeä kantavassa Hyvän Tuulen Tapahtumassa, joka esittelee Juteinia monipuolisesti kaikenikäiselle yleisölle. Tapahtuma järjestetään Juteini-talossa Hattulassa sunnuntaina 7.12. klo 14–16.

Jaakko Juteini (1781–1855) oli suomalaisen kirjallisuuden tienavaaja monella alalla. Hän on myös ensimmäisiä suomalaisia lastenkirjailijoita.  V–P. Bäckmanin kokoama uusi valikoima sisältää runsaat 30 Juteinin runoa eriaiheista, elämän iloista ja suruista. Jaakko Juteini -seura on tukenut kirjan julkaisemista.

Tapahtuman ohjelmassa on Jaakon runoralli -kirjan julkistus, Sastamalan lasten pieni runokonsertti kirjan runoihin, elokuvanäytös Laulu Suomessa – Jaakko Juteini -dokumenttielokuva aikuisille sekä 3–10-vuotiaille lapsille tarkoitettu Nukketeatteri Maakareiden nukketeatterityöpaja Kapteeni Rasvaparran aarre. Elokuva ja nukketeatteri järjestetään samanaikaisesti eri tiloissa. Nukketeatterityöpaja on merten entisen kauhun Agapeettuksen ja hänen kaverinsa Jaaporankutankin seikkailu kahdeksannella valtamerellä. Lapset itse saavat osallistua seikkailuun leikkien ja askarrellen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset