Kaupunkiuutiset Janakkala

Laurinmäen hyväntuulinen joulunavaus virittää joulun tunnelmaan

Anna-Milla Vainio, Heidi Lampsijärvi ja Leena Joutsenniemi nauttivat Laurinmäen museolle syntyvästä joulutunnelmasta.

Laurinmäellä mittailtiin viikko sitten, miten museon pihamaalle saadaan parhaiten sijoitetuksi yksi lisäteltta, sillä vuosi vuodelta suosiotaan kasvattaneeseen joulunavaukseen on tulossa ennätysmäärä myyjiä ja esittelijöitä.

Kunnan kulttuurituottajalle Anna-Milla Vainiolle, viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemelle ja viestintäsuunnittelija Heidi Lampsijärvelle joulunavaus on vuoden rankimpia mutta ihanimpia työpäiviä.

– Tapahtuma on niin hyväntuulinen, että se tuottaa suunnattomasti iloa. Voimme itsekin virittäytyä joulutunnelmaan, mutta paras kiitos on, kun yleisö on sen löytänyt, he sanovat.

 

Torpparimuseon ympäristö on jo itsessään sellainen, että sinne voisi kuvitella joulupukin pajan. Joulunavauksessa Keltaiselta talolta johtaa lyhtykuja museolle, ja muitakin tunnelmaa tuomia valoja sytytellään koristeiksi. Myös nuotio kuuluu perinteisiin.

Vanhojen rakennusten pihapiirin rakennettavalle joulutorille tulee tarjolle muun muassa jouluisia syötäviä, käsitöitä ja koristeita.

– Joulutorilta voi hankkia lahjat ja tukea samalla paikallisia pienyrittäjiä, yhdistyksiä ja koululuokkia. Itse tapahtuma on maksuton, mutta ostoksia varten kannattaa varata käteistä mukaan, Vainio muistuttaa.

 

Pukkikin saapuu paikalle kahden temppuilevan tontun kanssa. He muun muassa loihtivat lapsille ilmapalloeläimiä. Lapset saavat lisäksi pikkurahalla kokeilla ongintaa, jousiammuntaa ja poniratsastusta Turengin ratsastuskoulun Zigge- ja Aatu-poneilla.

Kävijöillä on myös mahdollisuus ottaa jouluinen vanhanajan tunnelmaa henkivä valokuva vaikkapa joulukorttiin. Kuvaus järjestetään Riihessä, ja rekvisiittana ovat juuri Taappolan tilalta lahjoituksena saatu vanha reki ja jouluisia koristeita. Kuvaajana on Laura Heijari.

 

Kello 15 joulunavauksessa esiintyy lastenmusiikkiduo Höpinätötterö. Pikku Kakkosestakin tuttu yhtye tarjoilee show´llaan hupia ja huumoria kaiken ikäisille. Lauluissa seikkailevat muun muassa ralliautot, voileivät ja Nestori-mato. Orkesterissa laulavat ja soittavat Janne Laurila (kitara) ja Joonas Keskinen (kontrabasso).

Keltaisessa talossa on avoinna joulukahvila, ja myös talon esiintymislavalla on yllätyksellistä ohjelmaa.

 

Janakkalan Laurinmäen Joulunavaus 24.11. klo 13–16 museon pihapiirissä, Hakoistentie 373. Pysäköinti Pyhän Laurin kirkolla, paikalla liikenteenohjaus.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

3.6.2020

Päivän Hämeen Sanomat

4.6.2020

Fingerpori

comic