fbpx
Kaupunkiuutiset

Hyväntuulista fysioterapiaa

– Olemme perhekeskeisiä, ja meillä on Mikon kanssa kaikki jaettu puoliksi, yrittäjä, fysioterapeutti ja neljän lapsen äiti Marika Rantanen nauraa.

Marika Rantanen luotsaa Parolantiellä entisissä Osuuspankin tiloissa Hämeenlinnan fysioterapia ja hieronta -yritystä yhdessä miehensä hieroja Mikko Rantasen kanssa. Rantasten ja kahden työntekijän lisäksi tiloissa on kuusi yritystä, joista yhdellä on yksi palkattu työntekijä.

Pariskunnan välitön asenne heijastuu myös työpaikan ilmapiiriin: saman katon alla työskentelee hyväntuulinen 11 hengen poppoo.

Toiminta on laajentunut hiljalleen kymmenen vuoden aikana kysynnän kasvaessa. Yrityksellä on yhteistyösopimukset Kelan, keskussairaalan, Hämeenlinnan kaupungin ja Janakkala-Hattula yhteistoiminta-alueen kanssa ja ainoana Hämeenlinnassa kumppanuussopimus Ortonin kanssa.

Asiakkaita on riittänyt ilman sen kummempaa markkinointia.

– Nyt ajatuksena on kehittää yritystä pontevammin, Rantanen kaavailee.

Runsaasti erityisosaamista

Iso osa asiakkaista on vaikeavammaisia tai tulee kuntoutukseen Kelan kautta. Toimipiste tunnetaan varsinkin neurologisen kuntoutuksen erityisosaamisesta.

– Meillä on valtavan laaja palveluvalikoima. Osaamista löytyy monelta eri fysioterapian osa-alueelta. Tänä vuonna tavoitteena on yhtenäistää käytäntöjä esimerkiksi siten, että kaikki käyttävät samoja testejä.

Kaikki tiimin jäsenet käyvät koulutuksissa vähintään viitenä päivänä vuodessa, mutta moni kouluttautuu enemmänkin.

– Kaikilla on palava halu kehittyä. Haluamme tietää, mistä fysioterapian alalla puhutaan, ja haluamme myös toteuttaa uutta tietoa käytännössä.

Tietoa myös jaetaan kollegoiden kesken – ja asiakkaita:

– Pyrimme ohjaamaan asiakkaan aina sille kollegalle, joka osaa asian parhaiten. Koemme, että se on meidän kaikkien etu.

Laajasta palvelutarjonnasta huolimatta tämä ammattilaisten joukko haluaa edelleen kehittää valikoimaa ja syventää osaamistaan.

– Jo nyt meillä on tarjolla muun muassa toimintaterapiaa sekä allasterapiaa, joita ei monissa paikoissa ole.

Monet asiakkaat käyvät hoidoissa useita vuosia. Paikan välitön ilmapiiri onkin saanut kiitosta.

– Huomioimme ja pidämme huolta myös toistemme asiakkaista, Rantanen perustelee.

Yritys juhlistaa kymmenen vuoden taivaltaan järjestämällä torstaina 10.9. asiakkailleen tapahtuman Kaurialan kentällä. Samana torstaina on kaikille kiinnostuneille tarjolla kakkukahvit ja mukavaa toimintaa Parolantie 9:ssä klo 10–12 ja klo 15.30–17.30.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset