Kaupunkiuutiset

Hyvinvointipalvelut saman katon alta

Hyvinvointikeskus Fysia Aulangontiellä juhlistaa 10-vuotismerkkipäiväänsä avoimin ovin lauantaina 18.2.

Hyvinvointikeskuksen perusti kymmenen vuotta sitten Pekka Tammela. Viime vuoden lokakuussa kiinteistö vaihtoi omistajaa, ja nykyisin sen omistaa Markku Monto.

Hoitolaitoksessa on vuokralla useita hyvinvointialan yrittäjiä. Fysio- ja lymfaterapeutti Anne Rapola on työskennellyt paikassa lähes sen perustamisesta lähtien. Aloittaessaan tiloissa vuonna 2007 Rapola oli juuri muuttanut Tampereelta.

– Parina ensimmäisenä vuonna töitä ei ollut niin paljoa, mutta pikkuhiljaa homma lähti käyntiin ja nyt olen tyytyväinen tilanteeseen, hän kertoo.

Tällä hetkellä hyvinvointikeskuksessa työskentelee yhteensä kolme fysioterapeuttia, kuusi hierojaa/urheiluhierojaa, kolme puheterapeuttia sekä jalkojenhoitaja ja osteopaatti. Kaikkien yrittäjien tiedot löytyvät hoitolaitoksen yhteisiltä nettisivuilta ja myös uudet facebook-sivut on vastikään avattu.

– Täällä on aika laaja skaala eri osaamisalueita. Kaikki yrittäjät ovat tiloissa vuokralla kukin omalla toiminimellään, minkä vuoksi hoitolaitoksella ei ole yhteistä ajanvarausta. Tässä on se etu, että olemme kaikki omia herrojamme. Tykkään tässä siitä, että saan itse päättää päivän pituudesta ja lomista, Rapola perustelee.

Paikan yrittäjistä noin puolet on vaihtunut vuosien varrella, mutta ydinporukka on pysynyt.

– Asiakkaiden hankintaan pitää olla valmis itse tekemään töitä, Rapola sanoo.

Urheiluhieroja Marika Lahtimaa aloitti työt hyvinvointikeskuksessa neljä kuukautta sitten. Hänelle paikan tunnettuus oli yksi merkittävä tekijä vuokratilaa valittaessa. Lahtimaa muutti Hämeenlinnaan Espoosta.

– Kun en tunne juuri ketään, on helpompaa, kun on työyhteisö tukena. Asiakkaita on ollut yllättävän hyvin näinkin lyhyessä ajassa, Lahtimaa sanoo.

Vaikka hyvinvointialan ammattilaiset kilpailevatkin periaatteessa samoista asiakkaista, näkevät sekä Rapola että Lahtimaa yhteisessä toimipaikassa enemmän hyötyjä kuin haittoja. Välillä, jos omassa kalenterissa on täyttä, voi asiakkaan tarvittaessa ohjata kollegalle.

– Tämä on hyvä ratkaisu. Olen tosi tyytyväinen. En pelkää, ettenkö saisi asiakkaita, Lahtimaa sanoo.

Hyvinvointikeskuksessa eri alan yrittäjät muodostavat keskenään työyhteisön.

– Yhteisö on minulle tosi tärkeä. Olen ollut myös yksin kivijalkayrittäjänä ja välillä se voi olla tosi yksinäistä, Rapola kertoo.

Myös asiakkaat hyötyvät siitä, että samoista tiloista löytyy eri alojen osaajia.

– Teemme tarvittaessa myös yhteistyötä ja asiakkaat saavat eri palvelut saman katon alta.

Hyvinvointikeskus Fysia pitää 10-vuotismerkkipäivänsä kunniaksi avoimet ovet kakkukahvien merkeissä. Päivän aikana suurin osa yrittäjistä on paikalla vastaamassa kysymyksiin ja kertomassa toiminnastaan. Lisäksi kupongin täyttäneiden kesken arvotaan hoitolahjakortteja.

Aulangontien toimipiste on hyvin kulkuyhteyksien päässä, sinne on helppo tulla ja paikalla on myös ilmaista parkkitilaa.

– Tervetuloa kaikki ”vanhat” ja uudet asiakkaat. Tästä lähdemme ponnistamaan uudelle vuosikymmenelle, emmekä ole aikeissa lopettaa, Rapola hymyilee.

Avoimet ovet Fysiassa, Aulangontie 35, lauantaina 18.2. klo 10–14.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

24.10.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.10.2020