Kaupunkiuutiset

Ida Elina on popmusiikin kanteletar

Ida Elina on Suomen eturivin kanteleensoittajia ja singer-songwriter, jonka persoonallinen ja rytmikäs soittotyyli vie kanteleen soiton modernille ja aivan uudenlaiselle tasolle. Popkantelettareksikin kutsuttu Ida Elina konsertoi Parolan Juteinikeskuksessa keskiviikkona 21.9.

Omaleimainen ja R&B vaikutteinen tyyli syntyi YouTuben slap-kitaristien innoittamana. Uniikki ja perkussiivinen soittotyyli sekä voimakkaan vivahteikas laulu muodostavat kokonaisuuden, jollaista ei ole aiemmin kuultu. Ida Elinan energisessä esiintymisessä kättä lyövät niin arkaainen kanteleperinne kuin tämän päivän popmusiikki.

Ida Elinan debyyttialbumi Songs of Freedom julkaistiin kesäkuussa 2012 ja joululevy Valoisaa Joulua syksyllä 2013.

Uusin albumi Hello World julkaistiin marraskuussa 2015. Albumin Singe-lohkaisu Laivat oli ahkerassa radiosoitossa muun muassa Radio Suomipopilla sekä Yle Radio Suomella. Levyllä on Ida Elinan oman tuotannon lisäksi cover-versiot kappaleista Billie Jean (Michael Jackson), Happy (Pharrell Williams) ja Feeling Good (Nina Simone). 

Ida Elina on saanut Kanteleliiton myöntämän Vuoden Kantele -palkinnon (2015) merkittävästä kanteleteosta. Hän on myös I Kansainvälisen Kantelekilpailun voittaja vuodelta 2011.

Ida Elina on kysytty, karismaattinen ja innostava esiintyjä, joka esittelee kanteletta monipuolisesti rikkoen samalla ennakkoluuloja. Hän on konsertoinut muun muassa Ruotsissa, Virossa, tehnyt kaksi konserttikiertuetta Japaniin sekä suuntaa loppuvuodesta 2016 laajalle konserttikiertueelle Saksaan.

Vuodesta 2016 lähtien Ida Elina on tehnyt yhteistyötä Konserttikeskus ry:n kanssa, joka on Suomen merkittävin koulu- ja päiväkotikonserttien järjestäjä, esiintyen koululaisille ympäri Suomea. Ida Elina tekee lisäksi yhteistyötä muiden Pohjoismaiden koulu- ja seniorikonserttijärjestäjien kanssa. Ida Elina tekee aktiivisesti työtä kanteleopetuksen saralla opettaen tyyliään nuorille kanteleensoittajille työpajoissaan ympäri Suomea.

Konsertin Juteinikeskuksessa järjestää Hattulan Kotikirkko.

Popkanteletar Ida Elina konsertoi Parolassa Juteinikeskuksessa 21.9. klo 19. Kahvitarjoilu klo 18.30 alkaen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset