Kaupunkiuutiset

”Ihan huikea fiilis”

Lammin Salibandy kairasi liiganousun viidennessä ottelussa FT Steelersiä vastaan 2600 katsojan edessä. Juonikas ja paljon yksilötaitoa omaava LaSB sai aikaan riemukkaat karkelot.

– Hienointa mitä ikinä on tapahtunut omalla säbäuralla. Lammi liigaan. En osaa sanoa mitään muuta kuin että ihan huikeata, LaSB:in ykkössentteri Heikki Hätönen sanoi.

Hienon liigauran pelannut Hätönen, 30, teki yhdeksässä pudotuspeliottelussa 15 osumaa ja oli maalikunkku.

– Se oli hieno ottelusarja ja tämmöinen yleisömäärä illasta toiseen. Ei voi kuin nauttia. Ihan käsittämätöntä. Päätimme jätkien kanssa, ettei tällaista tule montaa kertaa vastaan, pitää nauttia ja pelata rohkeata peliä, Hätönen sanoi.

Viidessä paikallispelissä oli yhteensä lähes 10 000 katsojaa.

– Tässä ratkaisupelissä nautimme parin huonomman matsin jälkeen. Olimme valmistautumassa Aulangolla kylpemässä. Siellä päätimme, että tällä kertaa olemme hyviä.

– Meillä oli yhtenäinen jengi. Se näkyi siinä, miten peitimme ja puolustimme. Vastustajan parin maalin johtokaan ei vaikuttanut mitään. Tiesimme, että olemme hyviä tulemaan takaa, Hätönen tuumi 58 sekunnin kolme maalia tuottaneesta tehohetkestä.

Hätönen teki tärkeän neljännen maalin, mutta Arttu Koivisto (2+1), Justus Kainulainen (2+0), Tino Nivala (0+2) ja Rasmus Kainulainen (0+2) olivat tehohahmot.

– Ratkaisijoita löytyi joka kentästä. Halusimme pelata joukkueelle, Hätönen tiivisti.

LASB:N pelaajista Lammilla asuvat kapteeni Henri Vilen ja Henri Färlin.

– Lammilta lähtöisin on pirun monta, mutta minun, Färlinin ja valmentaja Kalle Tyrkäksen lisäksi vain junioreita asuu Lammilla. Olen ollut mukana reilusti yli 10 vuotta. En olisi uskonut, että pääsen näitä pelejä ikinä pelaamaan, Vilen tuumasi.

Vilen, 30, ja Tyrkäs ovat nähneet seuran kaikki nousut.

– Aladivareita on painettu. En ihan saletisti muista, aloitimmeko nousut kolmos- vai nelosdivarista. Monta nousua on tullut nähdyksi.

– Olimme kokonaisuutena loppujen lopuksi parempi ja yhtenäisempi joukkue. Meidän usko ei loppunut missään vaiheessa. Junnuilla on jäätävää yksilötaitoa. Emme hävinneet fysiikassakaan, Vilen arvioi.

PÄÄVALMENTAJA Petri Kemppaisen olemus säilyi rennon oloisena.

– Olemme Steelersin Jani Järvisen kanssa erilaisia valmentajia. Käyn enemmän tunteella pelin aikana. Ehkä se näkyy rentoutena, mutta olin kaikkea muuta kuin rento. Onneksi on vielä nuori ja paikat kestää.

– Tällaiset katsojamäärät viiteen peliin oli ihan järjetöntä. Tästä kylästä löytyi näin hieno buumi. Matka oli huikea. Pisteenä iin päälle oli se, että olimme ripauksen parempia ja ansaitsimme voiton, Kemppainen sanoi.

LaSB saanee kilpailukykyisen joukkueen liigaan, mutta missä joukkue pelaa pääsarjamatsinsa?

– Paha kysymys. Varmaan molemmissa (Lahti ja Hämeenlinna) halleissa. Haluaisin palkita tätäkin yleisö täällä, mutta meillä on ollut älyttömän hienoja tapahtumia Lahdessakin. Meillä on kahdeksan äijää Hollolan-Lahden suunnalta. Saa nähdä, päädytäänkö kompromissiratkaisuun, Vilen arvioi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset