Kaupunkiuutiset

Ihanat ilahduttajat toivat joulutervehdyksen vanhuksille

– Totta kai se on ihanaa, kun joku ihminen tulee tervehtimään ja tuo näin kauniin joulukortin, 90-vuotias Sonja Mestiläinen sanoo.

– On koko päivän ihan toisenlainen olo, kun muuten on koko ajan yksin.

Inkerinsuomalainen Mestiläinen asuu Heikkilänkadun palvelutalossa. Kerran viikossa hänen luonaan vierailee Pysäkin vapaaehtoinen läheiskävijä.

– Sini tulee aina tiistaisin ja lukee minulle Raamattua, kun uskovia ihmisiä ollaan molemmat. Hän käy myös minun puolestani kaupassa, kun en itse enää jaksa.

Valtakunnallisen joulukorttikeräyksen idean keksi hämeenlinnalainen Britt Langrev, joka halusi ilahduttaa kotikaupunkinsa yksinäisiä vanhuksia, pitkäaikaissairaita, laitospotilaita, varattomia ja syrjäytyneitä. Keräys lähti liikkeelle Facebookin Ihanat ilahduttajat -ryhmästä ja yhteistyökumppanina on ollut vapaaehtoiskeskus Pysäkki, jonka vapaaehtoisten kautta kortit ovat löytäneet perille.

Ajatuksena oli, että kaikki kortit on tehty itse ja niihin on omakätisesti kirjoitettu joulutervehdys.

– Kortteja tuli yli 400 kappaletta ja ne ovat todella upeita. Huomaa, että niitten eteen on nähty vaivaa, Pysäkin toiminnanohjaaja Katja Kopra kehuu.

– Kortteja on tullut ihan kaikkialta Suomesta.

Idänpäässä asuvat Orvokki ja Risto Väänänen ottivat kiitollisuudella vastaan kauniin joulukortin.

– Olen halvaantunut ja kärsin kovista hermosäryistä, mutta mieheni auttaa ja olen hyvällä mielellä, kun saan näinkin olla, Orvokki tuumaa.

– Puhuminen alkaa taas luistaa ja nyt on joululaulutkin ruvenneet vähän sujumaan.

Vaimonsa omaishoitajana toimiva Risto on Itsekin Pysäkin vapaaehtoistoiminnan aktiiveja.

– Muutimme Hämeenlinnaan 2010 ja olen sen jälkeen tehnyt saattokeikkoja ja vetänyt peliryhmää Voutilakeskuksessa sekä mölkkyporukkaa Keinukamarilla, hän kertoo.

–  Nyt pelaamme pöytätennistä Keinukamarilla ryhmässä, jonka keski-ikä on 69 vuotta. Käyn jatkuvasti myös tapaamasta kahta vanhusta. Jos tätä Pysäkin toimintaa ei olisi, niin monella vanhuksella ei olisi oikein ketään juttukaveria.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

27.9.2020