Kaupunkiuutiset

Ihania rantoja ja kaunis kirkko

Hattula-päivien puistopiknillä kysyimme perheiltä, millainen kesäpaikkakunta Hattula on.

Anne ja Antti Saarinen istuskelivat huovan päällä Aada ja Saana Torkkel´in kanssa.

– Hattula on erinomainen kesäpaikka, täällä voi uida, on ihana kirjasto ja tosi kivoja leikkipaikkoja. On junapuistoa, ja Hurttalan rannassa voi viettää piknikiä, Saariset luettelivat.

– Koulun (Juteinikeskuksen) leikkipaikka on hyvä. Ja kukkiakin on, tytöt iloitsivat.

Aada ja Saana olivatkin keränneet matkallaan puistotapahtumaan kukkia ja ihailleet kesän kauneutta.

Jos Saarisille tulisi vieraita kauempaa, he veisivät nämä tutustumaan Panssarimuseoon ja kahville joenrantaan. Myös kauniin Pyhän Ristin kirkon he haluaisivat tulijoille esitellä.

– Ja varmaan johonkin järven rannalle menisimme nauttimaan luonnosta.

 

Johanna Kokkomäki asettautui piknikille poikiensa Jimin ja Joonan kanssa.

– Hattula on rento ja luonnonläheinen kesäpaikkakunta. Liikkua voi monella tapaa, on mukavia uimarantoja ja frisbeegolfia Hiihtomaassa. Meidän perheessä lajit ovat ehkä perinteisempiä, pyöräilyä ja uintia ja muita lapsiperheen harrastuksia, hän kertoi.

Mierolan sataman lähellä asuva perhe käy Johannan mukaan usein puistoissa ja Mierolassa jätskillä tai kahvilla. Pojat tykkäävät myös uida ja pelata sählyä.

– Pelaan välillä ulkona ja välillä sisällä. Ulkona pelaamista varten on katusählyvarusteet, Jimi kertoi.

Jos Johanna esittelisi kaukaisille vieraille kesäistä Hattulaa, hän veisi nämä ainakin Herniäisten uimarannalle ja tietysti Mierolaan.

– Herniäisissä on hienot näkymät. Ehkä Tenholan linnavuorellekin voisi mennä, siellä on alhaalla laavu ja ylhäällä upeat maisemat.

 

Henna Okkonen oli tullut puistoiltaan lastensa Veikka ja Valtti Säterin kanssa. Perhe on asunut reilut kuusi vuotta Hattulassa ja viettänyt kesälomia Hennan kotikaupungissa Kajaanissa. Nykyinen kotikunta on siksi jäänyt vielä vähän tuntemattomaksi kesänvieton kannalta.

– Hattulassa meidän vakipaikka on Mierolan siltakahvila ja sen ympäristö rantoineen. Se on tosi kiva, siellä voi käydä syömässäkin. Myös uimarannalla käymme. Liikkumistamme rajoittaa se, että minulla ei ole ajokorttia ja mies on paljon töissä. Poikien kanssa kuljemmekin pyörillä lähiympäristössä, Henna kertoi.

Vieraansa Henna veisi ainakin Mierolan sillalle sekä vanhalle kirkolle ja sen hautausmaalle.

– Hiihtomaassa on kuulemma hyvät lenkkeilymaastot ja frisbeegolf. Sitten on tietysti Panssariprikaati ja Parolannummen alue, missä olemme museon tapahtumissa käyneetkin.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset