fbpx
Kaupunkiuutiset

Ihastuttavasti harpulla ja uruilla

Helsingin kaupunginorkesterin harpisti Anni Kuusimäki ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan johtava kirkkomuusikko Anna Pulli esittävät kesäisessä konsertissa musiikkia harpulla ja uruilla yhdessä ja erikseen.

Ohjelmistossa on muun muassa urkujen ja harpun yhteinen koskettava Finlandia, Händelin B-duurikonsertto harpulle, Bachin f-mollipastoraali sekä Grandjanyn Aria in classic style uruille ja harpulle.

Konsertti on Hämeenlinnan kirkossa lauantaina 11.6. alkaen kello 19. Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelman voi ostaa 10 eurolla, tuotto annetaan Kirkon ulkomaanavun työhön. Konsertin järjestää Antrean Pullit Sukuseura.

Anna Pulli toimii Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan johtavana kirkkomuusikkona virkapaikkanaan Vanha kirkko. Hän esiintyy säännöllisesti urkurina niin solistina kuin erilaisten kokoonpanojen kanssa. Suomen lisäksi Pulli on konsertoinut Ranskassa, Saksassa ja Itävallassa. Anna Pulli on aikaisemmin toiminut kanttorina Espoonlahden seurakunnassa. Tällöin hän oli myös Espoon Kirkkomusiikkiviikon taiteellinen johtaja vuonna 2005.

Anni Kuusimäki on toiminut Helsingin kaupunginorkesterin harpun äänenjohtajana vuodesta 1999. Hän on soittanut myös Suomen Kansallisoopperan orkesterissa Tampere Filharmoniassa ja Trondheimin Sinfoniaorkesterissa.

Kuusimäki on esiintynyt useiden suomalaisten orkestereiden solistina. Hän on tilannut ja kantaesittänyt uusia sooloteoksia sekä sovittanut runsaasti laulusäestyksiä ja suomalaista pianomusiikkia harpulle. Hän soittaa myös kannelta ja kelttiharppua. Kuusimäen uusi soololevy ja nuottikokoelma julkaistaan loppuvuonna 2016.

Konsertti Hämeenlinnan kirkossa lauantaina 11.6. alkaen kello 19.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset