fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Iida Katajainen avasi haaveidensa kaupan keskustassa – Hyväkuntoisille leluille ja urheiluvälineille on kysyntää

Iida Katajainen sanoo keränneensä Brion leluja koko ikänsä. Vedettävä mäyräkoira on puulelujen klassikko ja isokokoinen sellainen jopa harvinaisuus. Kuva: AP Sarjanto
Iida Katajainen sanoo keränneensä Brion leluja koko ikänsä. Vedettävä mäyräkoira on puulelujen klassikko ja isokokoinen sellainen jopa harvinaisuus. Kuva: AP Sarjanto

Pieniä polkupyöriä, nappulakenkiä, nukkekoteja, satukirjoja ja legoja. Kirkon kulmalla oleva Sitä sun tätä -kauppa on nimensä veroinen.

Tervakoskelainen rakennusalan yrittäjä Iida Katajainen avasi käytettyjen lasten lelujen ja urheiluvälineiden osto- ja myyntiliikkeen kesäkuun alussa.

– Olen pitkään haaveillut kierrätysmeiningistä ja maalarina olen tottunut kunnostamaan vanhaa, Katajainen kertoo.

– Omilta lapsilta jää jatkuvasti pieneksi tai tarpeettomaksi hyvää ja käyttökelpoista tavaraa. Saattaa olla, että esimerkiksi luistimia tai suksia on käytetty vain yhden kerran ennen kuin ne ovat jääneet pieniksi.

Katajainen on ehtinyt kauppaa suunnitellessaan kerätä tavaraa sukulaisilta ja tuttavilta. Osa liikkeen esineistä on asiakkaiden myyntiliin jättämiä.

Liikepaikan etsiminen kesti puolisen vuotta. Yrittäjä halusi ehdottomasti Hämeenlinnaan.

– Minulla on tällä suunnalla paljon rakennusalan töitä ja olen muutenkin tykästynyt kaupunkiin. Täällä on kävely- ja torikulttuuria enemmän kuin Riihimäellä ja Tervakoskella, Katajainen tuumaa.

Myytävien tuotteiden kirjoa on nukenrattaista salibandymailoihin.

– Tykkään kuitenkin siitä, että kaikki on siistiä ja tavarat ovat hyvässä kunnossa, Vaatteita en ole juurikaan valikoimiin ottanut, koska siihen tarvittaisiin ihan hirveästi tilaa. Talviurheilutavaraa en ole vielä edes laittanut esille.

Kauppa on ehtinyt saada myös vakioasiakkaita, jotka piipahtavat lähes päivittäin.

– 6–12 -vuotiaat tytöt hakevat pieniä lemmikkejä eli petsejä ja esimerkiksi lastenkirjoja menee hyvin. Brion leluja olen kerännyt koko ikäni ja niitä arvostetaan edelleen.

Pitkään kovassa huudossa olevat Muumit ja Nalle Puh -lelut ovat väistymässä.

– Aika paljon kysyntään vaikuttaa se, mitä milloinkin telkkarissa pyörii. Nyt tapetilla ovat Ryhmä Hau, My Little Ponyt ovat tulleet takaisin ja Transformersit ovat poikien suosiossa.

 

Yrittäjä tunnustaa kovasti jännittäneensä ennen avajaisia, mutta turhaan.

– Kaupan avaaminen ei ollutkaan niin pelottavaa kuin luulin, Katajainen sanoo.

– Homma lähti käyntiin kivasti ja luontevasti. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet minut hyvin vastaan.

 

Sitä sun tätä on avoinna Hallituskatu 14:ssä arkisin kello 12-18 ja lauantaisin kello 10-16.

 

 

 

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset