Kaupunkiuutiset

Iita avattiin Iittalaan

Hämeenlinnan kantakaupungissa asuva Heimo Oksanen oli 4H:n ylläpitämän Iittalan kierrätysasema ”Iitan” ensimmäinen asiakas maanantaina.

– Tulimme vaimon kanssa käymään Iittalassa. Kun meillä oli tieto kierrätysaseman avaamisesta, otettiin rikkinäinen vedenkeitin mukaan, Oksanen selvitti luovuttaessaan kierrätykseen menevää vedenkeitintä Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksen kehityspäällikkö Arto Mäkiselle.

Iittalan kierrätyspiste toimii Teollisuustiellä yrittäjä Esko Koskisen omistaman liikekiinteistön yhteydessä. 4H-yhdistyksellä on nyt viiden kierrätyspisteen verkosto eri puolilla Hämeenlinnaa. Kierrätyspisteet työllistävät toistakymmentä henkilöä joko pysyvästi tai työkokeilupaikkoina. Iittalassa on yksi palkattu vakituinen työntekijä ja yksi työkokeilussa oleva työllistetty nuori.

– Nyt vielä neuvotellaan Rengon toimipisteen avaamisesta paikallisen yrityksen yhteyteen, Arto Mäkinen kertoo.

Kierrätyspisteistä kertyvä taloudellinen tulos käytetään paikallisten nuorten työllistämiseen.

4H:n yhteistyökumppanina kierrätyksessä toimii Tramel Oy.

Iitaan voi viedä sen aukioloaikoina veloituksetta tuoda muun muassa metalliromua, kuten maatalousromu, pienmetalli, hellat ja kiukaat sekä sähkö- ja elektroniikkaromua kodinkoneista alkaen, renkaita vanteilla ja ilman, akkuja, loistelamppuja sekä puhtaita vaatteita ja tekstiilejä.

– Iitassa ei vastaanoteta ongelmajätteitä tai sekajätettä, kuten huonekaluja. Pahvikierrätyksen mukaanotto on harkinnassa, mutta kysyntää sille on jo ilmennyt, Mäkinen selvittää.

Tavaran tuonti keräyspisteeseen vastaanottoajan ulkopuolella on kielletty.

Mäkinen muistuttaa myös siitä, että kierrätysasemilla jaetaan kävijöille myös tietoa kierrätyksestä.

– Yhdistys järjestää tarvittaessa myös noutopalvelua, mutta siitä peritään pieni kuljetusmaksu, Mäkinen kertoo.

Iittalan kierrätysasema on avoinna maanantaisin kello 12–18 ja ti–pe kello 9–15.

– Parolan Baskeri-asema on vuoden alusta alkaen myös avoinna maanantaisin 12–18, jotta työssäkävijät ehtivät käyttää kierrätyspalvelujamme, Mäkinen kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset