Kaupunkiuutiset

Iittala saa uuden rivitalon Laukkulantielle

Kolmostien kupeessa Iittalantien ja Laukkulantien risteyksessä seisoo kyltti, jossa kerrotaan, että paikalle aiotaan rakentaa rivitalo.

Tontin varannut ja vuokrannut Esko Koskinen Koskisen Rakennus Center Oy:stä odottelee, että kaikkiaan seitsemästä asunnosta varataan tarpeeksi monta, jotta kahta erillistä taloa päästäisiin rakentamaan. Jos kaikki sujuu hyvin, ensimmäinen talo voisi valmistua jo ensi kesänä.

– Iittalaan ei ole pitkään aikaan tehty uusia rivitaloja. Moni onkin sanonut, että niitä jo tarvittaisiin. Laukkulantieltä löytyi paras tontti, mitä kaupungilla oli tarjottavana. Jos tämä saa ilmaa siipiensä alle, voimme harkita toisenkin, viereisen Iittalantiellä olevan vapaan rivitalotontin varaamista, Koskinen kertoo.

Asunto Oy Iittalan Laukkumaakariin tulee viisi 60 neliön kaksiota ja kaksi 76 neliön kolmiota. Asunnot on suunniteltu niin, että ne sopivat myös iäkkäämmille ja liikuntaesteisille.

– Varsinainen senioritalo se ei ole, mutta asunnoissa ei ole mitään portaita ja huoneissa on paljon kääntymistilaa. Tontti on hyvällä paikalla moottoritien lähellä. Liikenteen melu vaimennetaan niin, että taloille tehdään suojainen sisäpiha, Koskinen kertoo.

Lämmitys taloihin hoituu Koskisen firman omasta, kolme vuotta sitten valmistuneesta hakevoimalasta, joka sijaitsee vastapäisellä tontilla. Iittalantien ali on tarkoitus vetää lämpöputki.

– Hakelämpö on ekologista ja edullista. Asuntojen lämmityskustannukset ja vastikkeet jäävät sen ansiosta mataliksi. Poltettavaa ostan paikallisilta tiloilta, samalla metsät siistiytyvät, Koskinen sanoo.

Nuoresta iästään huolimatta Koskinen on ehtinyt olla jo reilut kymmenen vuotta rakennusalan yrittäjänä. Töitä on yrityksen neljän hengen porukalle riittänyt, mutta yhä useammin niiden takia joutuu lähtemään vähän kauemmaksi.

– Etelään päin on mentävä. Viimeisen vuoden olemme käyneet Helsingissä ja Janakkalassa, hän kertoo.

Iittalan teollisuustontilleen Koskinen on perustanut muutakin yrityshommaa kuin rakentamista. Kolme vuotta sitten valmistuivat lämpökeskuksen lisäksi halli ja autopesula. Hallista hän on vuokrannut tiloja muillekin yrityksille. Autopesula taas toimii ikään kuin kylmäasemana. Lisäksi hän on antanut pihatilaa 4H-kerhon Iita-kierrätyspisteelle, johon voi viedä elektroniikka- ja metallijätettä sekä renkaita.

– Pesulan myisin mielelläni vaikka jollekin nuorelle yrittäjälle. Kyllä siinä oman palkkansa saisi tienattua, hän vinkkaa.

Uusiakin ideoita miehen päässä muhii koko ajan. Seuraavaksi hän on miettinyt pykätä tontille hallin, josta kaikki halukkaat voisivat vuokrata pienempää varastotilaa.

– Rakennushommat ovat kuitenkin ykkösjuttumme, hän vakuuttaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset