fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Iittalassa tehtiin murhamysteeriä hyväntekeväisyydelle ja Raatihuoneessa juhlittiin - Lue, mistä voi bongata venekerhon lipun

Iittalan Murharyhmä iloitsee Murhamysteerinsä yleisömenestyksestä. Kuva: Muu

Iittalan Murharyhmäksi itseään tituleeraava innokas teatteriharrastajaporukka sai Murhamysteeri-näytelmänsä ensi-iltaan viime viikonvaihteessa. Näytöksiä Iittalan kylätalolla järjestettiin yhteensä kolme ja ne kaikki olivat loppuunmyytyjä. Näytelmän pääsylipputulot oli jo etukäteen päätetty lahjoittaa Iittalan seurakunnan diakoniatyöhön. Lahjoituksen vastaanotti kirkkoherra Kalle Roine.

Ryhmässä näyttelivät Erja Nyman, Tuula Jalasvirta-Kreander, Virve Niemi, Ilona Nikanto, Jussi Nappari, Jussi Erkkilä sekä Veikko Rantanen. Murhamysteeri -näytelmän käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastasi Ritva Rask.

Murhamysteerissä Iittalan kunnanhallitus käsitteli ylimääräisessä kokouksessaan Tampereen kaupunginjohtaja Kalervo Kummolalta tullutta liitosehdotusta. Iittalabrändi, Lasitehdas ja Naivistit toimivat vetovoimatekijöinä, kun Kummola päätti lähestyä Iiittalan päättäjiä.

Värikäs porukka pääsi vasta kokouksen alkuun, kun jo tapahtui raaka verityö. Jokaisella kokoukseen osallistujalla tuntui olevan motiivi tekoon. Yleisön innokkaasti ratkaistessa mysteeriä, syyllinenkin löytyi.

– Ja nyt kylässä kaivataan kuulemma jo uusia murhia, Ritva Rask tietää kertoa.

 

Tilaisuudessa palkittiin talonmiehet Sari Kela (vas.), Ari Kela, Olli Savolainen ja Marja-Liisa Savolainen. Kuva: Anu Buri

Vanhusten Asuntosäätiö juhlisti merkkivuottaan

Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiö juhlisti 40-vuotiasta taivaltaan Raatihuoneen Juhlasalisssa 19.2. Juhlasali oli täyttynyt sekä vanhusten talojen asukkaista että muista kutsuvieraista.
Juhlapuheen tilaisuudessa piti eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen ja Hämeenlinnan kaupungin tervehdyksen toi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio. Hauskan ja lämminhenkisen juhlan viihtyttäjinä olivat muun muassa Sibelius-opiston nuoret, Hämeenlinnan Kansantanssinuoret sekä ikinuoret Erkki ”Eki” Liikanen ja Seppo Lankinen.
Säätiö palkitsi juhlassa myös omia pitkäaikaisia ja ansioituneita työntekijöitään sekä muita säätiön toiminnassa aktiivisesti mukana olleita henkilöitä.

 

Keräystoiminnassa merkittävää työtä tehneistä kuvassa kultaisen ansiomitalin saanet henkilöt. Heistä hämeenlinnalainen Veikko Mäkelä sai mitalinsa soljen kera. Mitaleita jakoivat Pertti von Hertzen ja Seppo Kopra.

Veteraanivastuu -yhdistys palkitsi vapaaehtoisiaan

– Nyt on kiitosten aika, totesi Kanta-Hämeen Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja Pertti von Hertzen ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Parolannummella sotilaskodissa järjestetyssä juhlallisessa tilaisuudessa oli kyseessä Veteraanivastuu ry:n myöntämien ansiomitalien luovutus tunnustuksena merkittävää vapaaehtoistyötä tehneille, rahankeräysten järjestelyissä vuosia vastuuta kantaneille henkilöille ja työn tukijoille. Kanta-Hämeen piirin alueelle ansioristejä oli myönnetty 49. Mitali on uusi kunniamerkki, ja oli nyt jaossa ensimmäistä kertaa.
Vuosittaisten keräysten tuotoilla on tuettu ikääntyneiden veteraanien ja leskien kotona selviytymistä ja hyvinvointia. Veteraaneja koko maassa on vielä reilut 10 000 ja heidän keski-ikänsä 94 vuotta.
Lammilainen Anja Huostila, yksi hopeisen ansiomitalin saaneista sanoo tunteneensa nöyrää kiitosta yllätyksenä tulleesta ansiomitalista.
– Entisenä pankkilaisena olen ollut mukana laskemassa keräystuottoja ja lisäksi suunnittelin ja järjestin kerääjien reittejä, joita alueellamme oli viisitoista.
Suhtautuminen keräykseen on Anja Huostilan mielestä pääosin ollut positiivista. Osa ihmisitä jää taajamissa tavoittamatta, sillä kerrostaloissa ovat ulko-ovet lähes poikkeuksetta lukittuina.
Lammilla viimeinen paikallinen keräys järjestettiin syksyllä 2017.

 

Hämeenlinnan venekerhon lippu liehuu kesäisin jäsenten veneissä ja Vanajanselän tukikohdassa.

Venekerhon lippu pääsi messuille ja museoon

Suomen purjehdus ja veneily kokosi Vene19Båt -messuillle näyttelyn suomalaisista veneseuralipuista. Hämeenlinnan venekerho lahjoitti näyttelyyn oman seuralippunsa. Suomen kansallismuseon pyynnöstä kerho lahjoitti lipun myös Merimuseolle Kotkaan.
Veneseuralippua käytetään seurojen veneiden perälippuna ja esimerkiksi tukikohdan viirissä. Hämeenlinnan venekerhon viiri nostetaan joka vuosi kauden alussa Vanajanselällä olevan tukikohdan salkoon ja se lasketaan vasta veneilykauden päätteeksi. Veneen perälipun käytössä noudatetaan normaaleja liputuskäytäntöjä, eli se laitetaan veneen perään aamulla ja otetaan pois auringon laskiessa. Venekerhon lisäksi oma perälippu on käytössä Hämeenlinnassa ainakin paikallisella navigaatioseuralla.

 

Teknillinen seura juhli 70 vuottaan

Tosimiehen ikään päässyt Kanta-Hämeen Teknillinen seura järjesti 70-vuotispäivän juhlaseminaarin hotelli Vaakunassa viime viikolla. Juhlaillallisia vietettiin Hämeen linnassa, jossa juhlapuheen piti maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen.
Teknillisen seuran perustava kokous pidettiin 25.2.1949. Joukko diplomi-insinöörejä ja arkkitehtejä oli päättänyt perustaa yhdistyksen, jonka tavoitteena oli toimia ammattikunnan välisenä yhdyssiteenä ja edistää teknillisiä tieteitä ja teollisuutta. Alkuvuosina yhdistyksen jäsenet toimivat aktiivisesti järjestäen luentotilaisuuksia ja antaen lausuntoja kaupunkimme kehittämiseen.
Vuoden 1952 marraskuussa järjestettiin keskustelutilaisuus Taidemuseossa liikennejärjestelyistä ja ajankohtaisesta siltakysymyksestä, jonka uudistamiseen kaupungissa löytyi vastusta autojen vähyyden vuoksi. Merkittävää oli myös vuonna 1961 valmistuneeseen Hämeen Kaareen tehty suunnittelun ja rakentamisen valvontaan tehty vapaaehtoistyö.
Teknillinen seura jatkaa toimintaansa 70-vuotiaanakin. Seura tarjoaa jäsenilleen esitelmiä ja keskinäistä tiedon vaihtoa uudistuvasta ja tulevaisuudessa tarpeellisesta teknologiasta. Tärkeitä ovat myös teekkarihenkiset juhlat ja tapahtumat sekä yhteiset kulttuurimatkat, jotka tuovat hengähdystaukoja arjen puurtamiseen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset