Kaupunkiuutiset

Ikiliike näyttäytyy
valokuvanäyttelyssä

Liikuntaan liittyviä ennakkoluuloja murtava ja valtakunnallista Ikiliikettä kannustava valokuvanäyttely pystytettiin Hämeenlinnaan pääkirjastoon perjantaina. Näyttelyssä esitellään aktiivisia suomalaisia ikäihmisiä.

– Olympialaisten aikaan tämä näyttely on samalla muistutus siitä, että liikunta kuuluu kaikille, ei pelkästään huippu-urheilijoille, Hämeenlinnan kaupungin liikunnasta vastaava tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki perustelee maata kiertävän valokuvanäyttelyn hankkimisesta myös Hämeenlinnaan.

– Liikunnalla on merkitystä jokaisessa elämänvaiheessa, Joenmäki mustuttaa.

Ikiliike on Voimisteluliiton ja voimisteluseurojen ikääntyvien liikunnan kehittämishanke, joka alkoi huhtikuun 2013 alussa. Ikiliikkeen tavoitteena on liikuttaa yhä useampia ikääntyviä eri puolella Suomea sekä kouluttaa lisää ikääntyvien ohjaajia.

Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Kolmivuotisen hankkeen tueksi Voimisteluliitto teki kyselyn ikääntyvien liikunnasta kaikille seuroille. Voimisteluliiton ikääntyvien liikunnan hanke liittyy myös kansainväliseen Moving Age -hankkeeseen, jossa ikäihmisten liikuntaa urheiluseuroissa kehitetään koko Euroopan alueella.

Hankkeessa uutta ikääntyvien toimintaa pyörittävät pilottiseurat, joita löytyy ympäri Suomen, mutta lisäksi ikääntyvien liikuntaa ja Ikiliike-periaatteen mukaisia tunteja löytyy muistakin Voimisteluliiton seuroista. Hämeenlinnan Voimisteluseura on yksi kumppaneista.

Ikiliike-näyttely on avoinna Hämeenlinnan pääkirjastossa 20.8. saakka.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset