Kaupunkiuutiset

Ikimuistoisia hetkiä kesäleirillä

Hattulan lasten ja nuorten kesäleirit pidettiin tänä vuonna niin, että 10–14-vuotiaat viettivät viikon perinteisesti Ahorannassa ja nuoremmat leireilivät Juteinikeskuksessa. Uutta paikkaa kokeiltiin testimielessä kunnan 150-juhlan kunniaksi.

Yli 10-vuotiaiden leiri täyttyi totuttuun tapaan nopeasti, sillä Takajärven rannalla sijaitseva Ahoranta on suosittu kesänviettopaikka kuntalaisille. Moni helpottuikin valtuuston kesäkuisesta päätöksestä, jonka mukaisesti paikka otettiin pois kunnan kiinteistöjen myyntilistalta.

Muun muassa kokoukseen osallistuneet nuorisovaltuutetut Venla Venesjärvi ja Herkko Korhonen kertoivat puheenvuorossaan omasta kokemuksestaan, että Ahoranta on tärkeä paikka hattulalaisille lapsille ja nuorille.

Kunnan tilavarauksien toimistosihteeri Laura Waulu kertoo, että yksityisten henkilöiden varauksia Ahorannassa on koko tämän kesän ajan.

– Eniten toki viikonloppuisin mutta myös arkisin. En tiedä, onko syynä ollut myyntiuhka vai mikä, mutta tuntuma on, että varauksia tälle kesälle on enemmän kuin niitä kahtena edellisenä kesänä on ollut, hän sanoo.

Nuoriso-ohjaaja Maija Huotari on hyvillään tutun leirikohteen pysymisestä kunnan omistuksessa.

– Ahoranta on semmoinen mökkimäinen paikka, jossa pystyy olemaan isommallakin porukalla. Siellä on aika paljon mahdollisuuksia, kuten futisgolfrata, joka valmistui viime kesänä. Siellä on myös välineitä, joiden avulla voi järjestää tekemistä. Paikasta on tykätty, vaikka siellä ei ole esimerkiksi suihkuja saunassa. Mutta juuri se saattaa ollakin monelle elämyksellistä, hän pohtii.

Huotarin mukaan leirillä on aina mukana 14-vuotiaita, jotka ovat olleet siellä vuodesta toiseen.

– Kyllä Ahorannan leireilyssä on oma viehätyksensä. Mukavaa on ollut, eihän sinne pitkin hampain tulla. Itsekin tykkään järjestää siellä leirejä.

Juhannusviikolla Juteinikeskuksessa leiriään vietti 23 alakouluikäistä lasta. Tiistaiksi oli sovittu uimarantaretki Herniäisiin, eikä sitä suinkaan peruttu, vaikka kesän ensimmäiset kunnon sateet osuivatkin samalle päivälle. Välillä pienet jalat kipittivät rannalle tuotuun saunaan lämmittelemään tai telttakatokseen pukeutumaan ja ruokailemaan.

– Harvemmin lapsia haittaa sade. Usein se on asennekysymys, joka lähtee aikuisista, Huotari naurahti valvoessaan uivia tenavia.

Rannalla leiriläisiä ohjasi myös Arxin kulttuurikasvattaja. Ohjaus liittyi lasten ja nuorten kulttuurikeskuksen ja Hattulan kunta tekemään yhteistyöhön.

Edellisenä päivänä nuorempien leiriporukka oli viettänyt aikaa Juteinikeskuksessa käyttäen hyödyksi talon temppurataa ja pihan laitteita. Sisälle oli pystytettynä myös telttoja.

– Lapset nauttivat yhdessä olemisesta. Nyt on ollut tosi energistä porukkaa molemmilla leireillä. Yleensäkin leiriläiset ovat reippaita, mukavia lapsia ja nuoria, Huotari kehuu.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset