Kaupunkiuutiset

Ilkka Heiskanen koomisessa monologissa

Sibeliuksena ihastuttanut näyttämöiden pyörremyrsky Ilkka Heiskanen saapuu syyskuussa Hämeenlinnan teatteriin vallan toisenlaisessa roolissa. Keski-ikäinen, vaimonsa jättämä elämän virkaheitto Usko Haverinen on yksi tuhansista avioeron kokeneista miehistä. Elämä murjoo, mutta Uskon puheissa se vielä hymyilee. Kulissi pitää ja kasvaa. Uskon tarinoissa mökkirähjä muuttuu kartanoksi, kaljakori viestintäkeskukseksi ja marrasharmaa takapiha kukoistavaksi golf-kentäksi.

Leninki on Matti-Juhani Karilan kirjoittama ja Vesa Vierikon ohjaama tragikoominen näytelmä. Se on hauska ja samalla niin koskettava monologi miehestä, joka alkaa itsekin uskoa sepitettyihin juttuihinsa. Uskon roolin taattuun tyyliinsä tekevä Heiskanen on tehnyt myös näytelmän dramaturgian. Leningin ensi-ilta oli Teatteri Vantaassa keväällä 2008, minkä jälkeen se on vieraillut kymmenillä näyttämöillä Kemistä Kuopioon.

Vuonna 1962 Haminassa syntynyt Heiskanen tuli suurelle yleisölle tutuksi tv-sarjasta Mutapainin ystävät 1980-luvun puolivälissä. Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta 1985, jonka jälkeen hän oli kiinnitettynä Vaasan ja Helsingin kaupunginteattereihin ennen siirtymistään freelanceriksi. Heiskanen on tehnyt valtavasti rooleja niin televisiossa kuin elokuvissakin ja vuonna 2011 hän sai Jussi-palkinnon sivuosastaan filmissä Hiljaisuus. Heiskanen kiertää edelleen Suomea myös esittämässä Veikko Huovisen tuotantoon perustuvaa Huovisen erikoiset -monologia ja tänä vuonna hänen ohjelmistoonsa on tullut myös taiteilijajuhlaesitys 30 vuotta Ilua ihmisille.

Leninki 12.9. ja 23.10. Verstaassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset