Kaupunkiuutiset

Illalla tulee kuolema

Happy Death DayOhjaaja Christopher LandonRooleissa Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken, Laura Clifton

Happy Death Day on kauhuelokuva, joka on tehty Päiväni murmelina (1993) idealla. Komediaklassikkoon viitataan dialogissakin. Sama päivä toistuu uudelleen ja uudelleen, kunnes päähenkilö kasvaa ihmisenä. Lisäksi kauhuversiossa pitää löytää oikea tappaja. Päiväni murmelina ohella Happy Death Dayn sukulaiselokuva on Scream.

Tree (Jessica Rothe) on pinnallinen ja huonokäytöksinen collegeopiskelija, joka herää krapulaisena kiltin Connorin (Israel Broussard) opiskelijahuoneessa. On Treen syntymäpäivä. Sen päätteeksi hän kuolee naamioidun tyypin puukon iskuun. Sama toistuu ja toistuu. Naamiotyyppi saa lopulta Treen kiinni eri pakoyrityksistä huolimatta, kunnes Tree keksii selvittää murhaajansa henkilöllisyyden.

Happy Death Day on vauhdikas ja jännittävä kauhuelokuva, jonka päähenkilönä Jessica Rothe (mm. La La Land) on muuntautumiskykyinen. Loppupuolen ratkaisuja olisi voinut käsikirjoituksessa vielä työstää. Myös Treen kasvu paremmaksi ihmiseksi on hiukan liian alleviivaavaa. Mitä jos hän olisikin pohjimmiltaan pysynyt omahyväisenä, mutta vain huijannut kohtaloa? Kaikkiaan Happy Death Day on kuitenkin toimiva kauhuelokuva.

* * *

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.9.2020