Kaupunkiuutiset

Iloa ja herkkyyttä Bach-konserteissa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Bach333-musiikkisarja ilahduttaa kesäkonserteilla, joissa säveltäjämestarin tuotantoa tulkitsevat pienimuotoiset kokoonpanot.

Heinäkuun konsertissa 5.7. Vanajan kirkossa kuullaan Bachia kokoonpanolla Viola Räisänen, barokkiviulu, Anna Pulakka, barokkisello ja Anna-Maria Lehtoaho, cembalo ja urut. Konsertissa kuullaan G-duurisonaatti (BWV 1019) viululle ja cembalolle, jossa tunnelma vaihtelee sisäistyneen mietiskelevästä räiskyvän iloiseen ja energiseen, sekä sonaatti viululle ja continuolle (BWV 1021).

Lehtoaho soittaa lisäksi Bachin uruille sovittaman Antonio Vivaldin konserton solisteille ja jousiorkesterille, jossa solistiryhmä ja orkesteri pääsevät vuoroin ääneen.

– Tämä on yhden soittajan kamarimusiikkia parhaimmillaan. Bach oli sovittamisen mestari ja hyödynsi tätä taitoaan lainaten ja sovittaen eri kokoonpanoille sekä omia että toisten säveltäjien teoksia, kertoo Lehtoaho.

2.8. esiintyy Hämeenlinnan kirkossa Suomessa asuva ruotsalainen pianotaiteilija Martin Malmgren. Malmgren on yksi nuoren polven lahjakkaimpia pianistinimiä.

Konsertin keskiössä ovat teeman mukaisesti Bachin teokset, muun muassa loistokas 4. Partita d-duurissa, jota Malmgren on esittänyt paljon. Konsertissa kuullaan myös Beethovenin myöhäisen sonaatin A-duuri op. 101 ja kaksi Domenico Scarlattin sonaattia.

Kamarimusiikkia: Viola Räisänen, Anna Pulakka, Anna-Maria Lehtoaho 5.7. klo 20 Vanajan kirkko. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.Pianomusiikkia, Martin Malmgren 2.8. klo 20 Hämeenlinnan kirkko. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset