Kaupunkiuutiset

Iloinen kevät päättyi lyhyeen

HPK:n tämän kauden liigajoukkue hyvästeli kannattajansa Rinkelinmäellä torstaisen Sport-ottelun jälkeen. Osa pelaajista lähti viettämään vapaita, toiset taas jatkoivat heti seuraavana päivänä A-nuorten kokoonpanossa.

Yksi nuorten joukkueeseen liittyneistä on Julius Valtonen, 20. Hän pääsi haistelemaan liigamenoa HPK:ssa 13 ottelussa ja teki niissä 4 pistettä (1+3). Sitä ennen pelasi Mestistä Savonlinnan SaPKossa 31 ottelun verran.

– Oli hienoa päästä mukaan liigaan. Tuntui tosi hyvältä. Nuorella joukkueella pelasimme hyvin ja nautimme siitä kaikki, hän kertoo.

VALTOSELLA on ensi kaudesta sopimus HPK:n kanssa. Hän toivoo, että tämän kevään liigapelit palvelevat tulevaa.

– Tuntuu, että minulla olisi paljon annettavaa. Kun saan harjoitella ehjän kesän, uskon, että pystyn vielä parantamaan. Olen ensi kaudesta tosi innoissani ja toivon, että pääsisin heti remmiin mukaan. Haluan näyttää, että kuulun sinne.

Omaksi vahvuudekseen Valtonen mainitsee fyysisen pelaamisen ja kiekon suojaamisen etenkin hyökkäysalueella ja maalin edustalla. Hänen iso kokonsa, 190 senttiä ja 87 kiloa, on siinä hyvänä apuna. Eniten parannettavaa hän taas näkee puolustuspään pelaamisessaan.

MONEN MUUN nuoren kerholaisen tavoin Valtonen sai taas hetken edetä urallaan tutun valmennuskaksikon ohjaksissa. Olli Salo ja Matti Tiilikainen valmensivat heitä nuorissa B-junioreista lähtien.

– Ollin ja Matin lisäksi Marko (Tuulola) toi vielä omia oikein hyviä juttuja mukanaan. Meillä oli nyt todella hyvä valmennus. Loppua kohden sekä pelaajat että valmentajat olivat tuoreita, Valtonen kuvailee.

Olli Salo kiitti omassa päätöspuheessaan huikeasta matkasta, jonka hän sai liigajoukkueen kanssa tehdä. Lisäksi hän kiitti seuraa ja yleisöä, jota oli runsaasti katsomassa kauden päätösottelua.

– Viiden vuoden pätkä HPK:ssa päättyy. Tämä on ollut loistavaa aikaa, ja muistan sitä lämmöllä. Joukkueissani on ollut todella hienoja pelaajia, ja osasta heistä on tullut ammattilaispelaajia, Salo tiivisti aikansa Kerhossa.

A-NUORTEN runkosarja päättyy HPK:lla tänä lauantaina Helsingissä HIFK:ta vastaan. Sen jälkeen alkavat jatkopelit.

Valtosella on A:n SM-liigasta vahva tuntuma, sillä sadan pelin raja on mennyt jo rikki. Viime kaudella hän teki 12 pudotuspelissä 9 (3+6) pistettä, kun HPK voitti hopeaa.

– Kokemukseni playoffseista auttaa varmasti, ja pystyn vähän kopissakin luomaan hyvää henkeä. Tänä keväänä tulee kovimmat pudotuspelit hetkeen. Toivottavasti yleisökin tulee mukaan meitä kannustamaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset