Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Iloiset ystävänpäivän etkot ARX-talossa lapsiperheille

Nukketeatteriesitys Piki – Salamasankari käsittelee kiusaamiseen ja yksin jäämiseen liittyviä teemoja sadun keinoin. Kuva: Satu Muurinen

ARXin väki kutsuu perheitä ystäväteemaiseen tapahtumaan ARX-talolle ensi lauantaina. Ohjelmassa on Nukketeatteri PikkuKulkurin esityksiä, ystävyysteemaisia työpajoja, uudistettu elämystila ja E niin kuin eläin -näyttely sekä kahvila.

Piki – Salamasankari -nukketeatteriesitykset pohjautuvat Katri Kirkkopellon lastenkirjaan, jossa pohditaan kiusaamiseen ja leikeissä yksin jäämiseen liittyviä ongelmia. Nukketeatteriesitys nostaa nämä samat tärkeät asiat esille teatterin ja sadun keinoin taiteellisia arvoja unohtamatta. Ilpo Mikkonen tarjoaa katsojille visuaalisesti kiehtovan ja mukaansa tempaavan tarinan.

Esitykset nähdään ARX-talon Miniteatterissa alkaen klo 11 ja 13. Esitys kestää noin 30 minuuttia ja soveltuu 3–8-vuotiaille vanhempineen. Yhteen esitykseen mahtuu noin 70 katsojaa, ei ennakkovarauksia.

E niin kuin eläin -näyttelyssä Galleria ARXissa vanhojen koulutaulujen eläimet heräävät henkiin. Näyttely koostuu Janakkalan Löyttymäen koulun alkuperäisistä eläintauluista, eläinaiheisista runoista, tärkeistä eläinfaktoista ja eläinaiheisista tehtävistä. Näyttelyvierailun ajaksi voit pukeutua eläimeksi – vaikkapa karhuksi, kilpikonnaksi tai kirahviksi. Näyttelyn on ideoinut ja toteuttanut ARX-talon oma tuotantoryhmä.

ARX-talon elämystilan uusi teema kutsuu seikkailemaan vedenalaiseen maailmaan. Tapahtumapäivänä vauvaperheille on omaa ohjelmaa klo 11, 12 ja 13, kesto n. 20 min.

Ihan eläiminä -seikkailu kutsuu lapsia vanhempineen ratkomaan kiperiä tehtäviä ja ylittämään rohkeutta vaativia esteitä uudislajien tunnistamiseksi. Ystävyystyöpajassa pureudutaan ystävyyden ytimeen green screen -tekniikkaa käyttäen ja piirustus- sekä väritystyöpajassa aiheena ovat eläimet.

Art Café Intolassa on mukavaa nauttia ystävänpäiväherkuista hyvässä seurassa. Ohjelmasisältö on maksuton.

Ystävä-ARXantai ARX-talossa, Keinusaarentie 1, lauantaina 9.2. klo 10–14.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

30.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

1.10.2020